Panoràmic

Què és Panoràmic

És el festival que explora la relació entre el cinema, la fotografia, i els nous llenguatges audiovisuals.

ELS OBJECTIUS

És el festival que té la fotografia com a protagonista que s’expressa de manera expandida a través de disciplines amigues com el cinema, el vídeo, les instal·lacions i altres pràctiques artístiques contemporànies.  Abranda la fotografia expressada no només pels fotògrafs sinó també més enllà dels fotògrafs; des del cinema però també més enllà del cinema; des d’una mirada endins de la fotografia però sobretot des d’una mirada perifèrica de la fotografia; des de l’anvers i des del revers d’allò fotogràfic.

PANORÀMIC vol contribuir així mateix, a visibilitzar la creació de les noves generacions que treballen entorn del cinema i la fotografia. El nou talent que emergeix d’escoles de cinema, escoles de fotografia, escoles audiovisuals i d’altres, però alhora difondre creacions incòniques en el món de la imatge.

ART I PATRIMONI

Panoràmic aposta per vincular cinema, fotografia i noves tecnologies a través de l’emblemàtic espai de Roca Umbert.

La singularitat d’aquest complex industrial reconvertit ara en espai d’art i cultura, amb els seus edificis, la seva infraestructura tècnica i la seva immillorable ubicació al territori, el converteixen en l’espai ideal on l’art,  el patrimoni i el públic es relacionen a través dels nous llenguatges audiovisuals.

L'ORIGEN

Panoràmic és una iniciativa d’Albert Gusi i Fidel Balaguer (Grisart), que compta amb la complicitat de Joan Fontcuberta,  així com el compromís de l’Ajuntament de Granollers, Roca Umbert. Fàbrica de les Arts, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya  i la Diputació de Barcelona.