David Airob

La Porxada Doc

  David Airob (Barcelona, 1967)

  Treballa com a fotògraf a La Vanguardia, diari on va ser l’editor de fotografia entre els anys 2001 i 2010. Des de 1990 ha cobert pel diari barceloní una gran diversitat d’esdeveniments. Al mateix temps, Airob ha desenvolupat projectes de caràcter personal pels quals ha guanyat importants premis com el World Press Photo, Sony Wolrt Photography Award, POY Latam.

  Les seves fotografies han estat publicades en revistes internacionals com Time, Paris-Mach, Der Spiegel, entre d’altres.

  És cofundador del Centre de Fotografia Documental de Barcelona i ha realitzat diverses master classes arreu de l’Estat espanyol.

  Web

  Calcio Storico

  És el començament de l’estiu a Florència. El sol il·lumina amb força mentre gent de totes les edats camina cap al centre de la ciutat, onejant banderes de colors vermell, blau, blanc o verd.  En arribar a la Piazza della Santa Croce segueixen caminant i cantant. L’aldarull que hi ha no és el d’un dia qualsevol. La gent es va col·locant en els seus seients: els que donen suport a l’equipoSanta Croce d’un costat i els de el Sant Spirito de l’altre. Enfront de la basílica del mateix nom han instal·lat una espècie de coliseu, amb grades i un camp de sorra al mig, on 54 homes corpulents lluiten com si fossin gladiadors de l’imperi romà. Hi ha cops en la cara, uns quants que forcegen en el sòl, uns altres que persegueixen a un que va per aquí corrent com a boig. Si no fora per la pilota que de tant en tant es veu rodar per aquí qualsevol pensaria que es tracta d’una baralla de carrer. Però no, aquests florentins estan reunits per celebrar el torneig anual de calcio fiorentino. Un esport que des del segle XVI reuneix a quatre confraries de la ciutat que s’enfronten en un duel a cop sec durant 50 minuts. Sense regles, sense restriccions.

  10′

  Direcció multimèdia: David Ramos i David Airob
  Filmat per: David Airob
  Fotografia: David Ramos
  Música original José Bautista/KanseiSounds
  Edició de so i vídeo: JoséBautista/KanseiSounds
  Any: 2013

  La Porxada Doc és una jornada de projeccions de caràcter documental, així com un espai de trobada i d’intercanvi entre els creadors audiovisuals i el públic.

   

  Dia: divendres 24 de novembre de 2017

  Horari: d’11 a 13 h i de 17 a 18.30 h

  Lloc: Sala Nau B1

   

  Entrada gratuïta