Harun Farocki

Curtmetratges Film Still

  Ein Bild
  Harun Farocki (República Txeca, 1944)

  “Els quatre dies que vaig passar en un estudi treballant en una foto per a un desplegable de la revista Playboy em van inspirar el tema de la pel·lícula. La revista tracta de cultura, cotxes…, d’un cert estil de vida. Potser tots aquests reclams només hi són per dissimular la presència de la dona nua. Potser és com en el cas de les nines de paper. La dona nua al centre és un sol al voltant del qual gira un sistema: de cultura, de negocis, de vida! (observar o filmar el sol és impossible). Es podria imaginar que les persones que creen una tal imatge —la gravetat de la qual se suposa que ho sosté tot— fan la seva feina amb la mateixa cura, rigor i responsabilitat que si dividissin un àtom d’urani.

  Aquesta pel·lícula, An Image, forma part d’una sèrie en què treballo des del 1979. L’emissora de televisió que la va encarregar creu que estic fent una pel·lícula que critica els seus continguts, i el propietari o gerent d’allò que s’està filmant creu que la pel·lícula els fa publicitat. Miro de no fer ni l’una cosa ni l’altra. Tampoc no vull fer res que se situï en l’endemig. El que pretenc és anar més enllà de l’una i l’altra.” (Harun Farocki, 1988)

  Projecció digital, format original 16mm, color, 25′

  Ein Bild

  Direcció i guió: Harun Farocki
  Director de fotografia: Ingo Kratisch
  Editor: Rosa Mercedes
  So: Klaus Klingler
  Mescla: Gerhard Jensen
  Música: Markus Spies
  Any: 1988

  Curtmetratges Film still

  Lloc: Sala La Miranda (Espai d’Arts de Roca Umbert Fàbrica de les Arts)
  Horaris:
  23 de novembre: de 16 a 20 h
  24 de novembre: d’11 a 14 h i de 16 a 20 h
  25 de novembre: d’11 a 14 h i de 16 a 20 h

  Entrada gratuïta

  • La programació de curtmetrarges ha estat dissenyada per Andrés Hispano (realitzador audiovisual, comissari i articulista), Joana Hurtado (crítica d’art i cinema i comissària d’exposicions) i Fèlix Pérez-Hita (realitzador, guionista i editor).