0%

LT-AINHOA VALLE

Artista La Tèrmica LAB

  Ainhoa Valle (Astúries, 1981)

  És llicenciada en CC de la Comunicació per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Es va formar com a fotògrafa professional en EFTI (2006); i va completant els estudis amb Paulo Nozolino, Antonin Kratokvil, Ricky Dávila o Mariela Sancari i en els Seminaris de Fotoperiodisme d’Albarracín (2006-2012). En el 2013 dona un gir professional i es forma com a terapeuta Gestalt (Institut Gestalt de Barcelona).

  Actualment, viu i treballa a Barcelona on combina els projectes fotogràfics personals, la fotografia participativa amb la docència, i projectes d’art i educació amb adolescents en el Museu de Granollers i Barcelona. Coordina el curs de Disseny de projectes de Fotografia i Art Participatiu i l’àrea de Versus en L’Observatori de Barcelona.

  Web

  Butohgrafías

  La dansa de la foscor va néixer a Japó en 1959 amb Tatsumi Hijikata i Kazuo Ohno, en reacció a l’ocupació nord-americana i l’explosió de les bombes atòmiques d’Hiroshima i Nagasaki. Es buscava la llibertat a través d’un nova forma, una lluita contra l’establert, que demanava treure a la llum el que subjau en l’inconscient col·lectiu. I, van crear imatges grotesques, explorant la transmutació de criatures sense gènere, entre l’oníric i el real, i bevent del surrealisme i les noves avantguardes europees.

  Amb aquest projecte, Ainhoa Valle contempla el cos com una expressió en si mateix, no com un vehicle; com una identitat universal i poètica a partir de l’inconscient. A través de l’objectivació del llenguatge corporal i els universos poètics, l’artista busca una construcció simbòlica d’una identitat. Butohgrafías és un espai de meditació que ens aproxima a lallibertat, a l’essència del ser humà: a la vida i a la mort

  Fotografia: Ainhoa Valle
  Edició: David Linuesa
  Música: Hiroko Komiya

  Peça multimèdia, HD, blanc i negre, àudio, 5,04′ (2016)

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)

  Entrada gratuïta