LT-MARÍA SÁNCHEZ

Artista La Tèrmica LAB

  María Sánchez (Àvila, 1977)

  És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca i va finalitzar els seus estudis a l’École de Beaux Arts de Bourdeaux (2000). Durant cinc anys va treballar sota la direcció de Javier Vallhonrat. El 2009 rep una beca del Ministeri de Cultura en Filmoteca Espanyola per treballar a l’Arxiu EOC (Escola Oficial de Cinema).
  Entre els premis i seleccions, destaquen la Beca Internacional Roberto Villagraz (2011), el premi a la producció de la Fundació Santander (2014) o la convocatòria internacional Jóvenes Artistas Luis Adelantado (2011). El 2014 publica “mieldeabeja” (Cuadernos de la Sala Kursala, Cadis), seleccionat a PHE 15 entre els 100 millors fotollibres del 2014.

  Web

  Los afectos

  “Vaig ser allí, vaig fer això. Los afectos és un projecte que s’origina des de l’impuls del quefer de cada dia, de gravar i explicar-ho. Es tracta de petites accions fetes al carrer. Amb una mà —que sol ser la dreta— toco desconeguts amb la meva ombra (de vegades la meva ombra sobre el seu cos o parts del seu cos, i d’altres, la meva ombra sobre la seva ombra). Mentre, amb l’altra mà —que sol ser l’esquerra—, gravo amb el telèfon mòbil el que succeeix.”

  Amb Los afectos, María Sánchez juga amb la intimitat de les persones, envaeix el seu espai personal en una mena d’agressió poètica que l’allibera de qualsevol maldat.

  Confondre art i vida, la fragilitat i la presència són alguns dels temes que treballa. La seva obra és una experiència íntima que camina cap a la recerca de les relacions personals, de l’existència humana. Busca nous viaranys. Alguns s’obren, d’altres no.

  Accions de carrer registrades amb el mòbil.
  Vídeo HD, 7′, en loop

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)

  Entrada gratuïta