LT-MARTA BISBAL

Artista La Tèrmica LAB

  Marta Bisbal (Mollerussa, 1974)

  És llicenciada i doctora en Dret, compta amb un màster en Periodisme i té estudis en Fotografia. Des de 2010 està centrada en la seva pràctica artística, que encara com un espai de recerca i reflexió personal. Entén la fotografia com una pràctica lenta que li permet prendre consciència de la realitat i del present, i intenta expressar-se a través d’un llenguatge basat en l’apreciació de variacions i moviments mínims. Li atreu la idea d’explorar allò que fàcilment podria passar inadvertit, ja que aquesta recerca la porta a reflexionar sobre la percepció i el mateix acte de mirar.

  El seu primer projecte fotogràfic, Kosmos, s’ha mostrat a diverses exposicions individuals i col·lectives i ha estat seleccionat en diversos festivals i certàmens fotogràfics tant estatals com d’àmbit internacional. Amb el mateix títol, l’any 2006 va publicar-ne el fotollibre dins la col·lecció de Cuadernos de la Kursala.

  Web

  Kosmos

  Marta Bisbal ens presenta una instal·lació de vídeo que, en essència, és un treball fotogràfic sobre la llum i les ombres. L’artista va observar durant algun temps els canvis de llum que es produïen, al llarg del dia, sobre les parets d’una habitació buida. En aquesta evolució lumínica projectada sobre la paret blanca de la casa, Bisbal veia l’eloqüent manifestació del Kosmos grec: un ordre essencial que s’oposa al caos i que impregna qualsevol superfície, cualquer dimensió; des del que és petit a l’inabastable, del físic a l’immaterial.

  La càmera fotogràfica convertida en un doble invertit de l’habitació, es va fer ressò del Kosmos i va quedar plasmada una pel·lícula sobre la llum, el silenci i la immobilitat.

  Vídeo-instal·lació, HD, en loop (2017)

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)

  Entrada gratuïta