Tim Macmillan

Curtmetratges Film Still

  Ferment
  de Tim Macmillan (Estats Units, 1959)

  Per congelar un instant i passejar-s’hi des dels seus 360 graus, Tim Macmillan va crear la tècnica del time slicing, popularitzada per Matrix i utilitzada en nombrosos espots i videoclips. El que va començar amb càmeres de fotos i processos semiartesanals —i que Macmillan ja havia desenvolupat com a estudiant a l’Acadèmia d’Art de Bath (1980)—, avui s’ha convertit en Time Slice Films, productora de referència per a aquest tipus de treballs. A Ferment, Macmillan recorre una ciutat on l’activitat queda suspesa en el temps i l’espai.

  Macmillan viu a prop de Bath. Va realitzar Ferment per a Animate! el 1999 utilitzant la tècnica per congelar imatges coneguda com a time-slice, que ell mateix va desenvolupar als vuitanta a l’escola The Slade (i que posteriorment va ser adoptada per Matrix).

  Macmillan també va desenvolupar i inventarel Flybot, un robot aeri concebut per explorar el cobricel arbori de la selva.

  Fotografia Time Slice, 4:30′

  Director: Tim Macmillan
  Fotografia Time Slice: Andy Kemp
  Any: Gran Bretanya, 2000

  Curtmetratges Film still

  Lloc: Sala La Miranda (Espai d’Arts de Roca Umbert Fàbrica de les Arts)
  Horaris:
  23 de novembre: de 16 a 20 h
  24 de novembre: d’11 a 14 h i de 16 a 20 h
  25 de novembre: d’11 a 14 h i de 16 a 20 h

  Entrada gratuïta

  La programació de curtmetrarges ha estat dissenyada per Andrés Hispano (realitzador audiovisual, comissari i articulista), Joana Hurtado (crítica d’art i cinema i comissària d’exposicions); Fèlix Pérez-Hita (realitzador, guionista i editor).