Virgil Widrich

Curtmetratges Film Still

  Fast Film
  Virgil Widrich (Àustria, 1967)

  Fast Film és un homenatge animat a les pel·lícules —això és, a les imatges en moviment— elaborat a mà, doblegant 65.000 còpies impreses de fotogrames per fer-ne objectes de tres dimensions.

  Una dona és segrestada i un home acut a rescatar-la, però, durant la fugida, tots dos fan cap al quarter general de l’enemic. Aquesta trama clàssica amaga un homenatge a les pel·lícules d’acció. En 14 minuts, Fast Film (un joc de paraules amb el fast anglès i el fast alemany, que significa gairebé) proposa un tour de force a través de la història del cine, des del seu silenciós començament fins al Hollywood d’avui. Els realitzadors van imprimir 65.000 imatges individuals de 300 pel·lícules, les van doblegar per fer-ne objectes de paper, les van organitzar en una complexa composició i, finalment, els van infondre vida per mitjà d’una càmera d’animació, tot plegat en un procés de producció de dos anys.

  Peter Tscherkassky sobre Fast Film

  Projecció digital, original 35 mm, color, Dolby Digital, 14′

  Fast Film

  Director: Virgil Widrich
  Guió: Virgil Widrich
  Cinematografia: Martin Putz
  Editor: Virgil Widrich
  Any: 2003

  Curtmetratges Film still

  Lloc: Sala La Miranda (Espai d’Arts de Roca Umbert Fàbrica de les Arts)
  Horaris:
  23 de novembre: de 16 a 20 h
  24 de novembre: d’11 a 14 h i de 16 a 20 h
  25 de novembre: d’11 a 14 h i de 16 a 20 h

  Entrada gratuïta

  • La programació de curtmetrarges ha estat dissenyada per Andrés Hispano (realitzador audiovisual, comissari i articulista), Joana Hurtado (crítica d’art i cinema i comissària d’exposicions) i Fèlix Pérez-Hita (realitzador, guionista i editor).