Tallers Familiars

 

LA BAMBINA DI VETRO

 LABORATORI DE LLETRES I IMATGES

Dates: Dissabte 21 de novembre a les 17.30h.
Lloc: Granollers – Roca Umbert – Biblioteca.
Per a famílies amb infants de +5 anys. Aforament limitat.
Inscripció: Activitat amb inscripcions prèvia a www.rocaumbert.cat.

L’any 1962 Gianni Rodari va escriure un conte protagonitzat per un nen de vidre: Giacomo di Cristallo. La il·lustradora Beatrice Alemagna, fent-li un homenatge al gran mestre italià, va escriure La bambina di vetro.

Com seria l’experiència de tenir un cos de vidre?
Ens aproparem al concepte d’Extimitat, de les fronteres en- tre allò públic i privat, tot llegint Rodari i Alemagna, experi- mentant amb la fragilitat de ser transparents.

LA INTIMITAT DEL MÓN ANIMAL

Dates: Dissabte 17 d’octubre a les 18h, Diumenge 18 d’octubre a les 12h.
Preu: 3 euros.
Lloc: Museu de Ciències Naturals de Granollers.
Inscripció: Activitat amb inscripcions prèvia a museugranollersciencies.org

El taller té previst aproximar-nos a les intimitats del món animal a través de diverses webcams instal·lades al pai- sat- ge. Les imatges d’aquestes càmeres ens permetran des- cobrir els caus i nius de diversos animals, i observar en temps real qui hi viu, com viuen, què mengen, on dormen i el seu dia a dia. A més a més, des del museu us donarem els enllaços per tal que des de casa, també pugueu seguir el seu creixement i la seva quotidianitat.

 

 

PÚBLIC, PRIVAT, SECRET

Dates: Diumenge 25 d’octubre de 2020
Lloc: Granollers – Roca Umbert – Espai d’Arts, Sala Zero.
Programa d’activitats familiars “SPIRT” de cultura visual, físic i virtual.  Per a famílies amb infants de 6 a 10 anys. Aforament limitat.
Inscripció: Activitat amb inscripcions prèvia a www.rocaumbert.cat

Treballarem el concepte de les intimitats públiques i publicades, d’allò secret, privat i amagat com esdevé imatge mostrada i compartida.  L’ús intensiu de les xarxes i la necessitat d’explicar la intimitat fa que perdi el carácter de privat per esdevenir un assumpte públic . Treballarem en familia que entenem per intimitat i quins límits establim arran d’aquestes reflexions.

Aquesta activitat es complementarà amb material pedagògic que trobareu a Instagram @spirit_exploracionmasquevisual.

REFLEXA’T, RETRATA’T

Dates: Dissabte 17 d’octubre 2020, de 17.30h a 19 h.
Lloc: Roca Umbert – Biblioteca.
Requeriments: Cal portar qualsevol tipus de càmera digital.
Inscripció:
Activitat amb inscripcions prèvia a partir del 17 d’octubre, a les 15.30 h, a la biblioteca i a granollers.cat/inscripcionsbiblioteques

Activitat de narrativa fotogràfica on a través del retrat reflectit en mirall, vidres… Confeccionarem una petita narració amb imatges per explicar qui som i on ens trobem.

A càrrec de ClicMe.

*Totes las activitats del Festival estaran subjectes a les normes i recomanacions sanitàries vigents en el moment dels seus desenvolupament.