El festival i la proposta educativa

El Festival Panoràmic ofereix una proposta educativa adreçada a persones adolescents i  joves en el marc d’estudis reglats (batxillerats, estudis artístics) o en espais diversos (equipament juvenils, culturals, associacions). La proposta també està pensada per poder arribar a persones d’altres franges d’edat en contextos diversos, com són centres culturals, espais artístics o universitats populars. 

Des d’una vessant educativa, el Panoràmic és una proposta singular i única, una oportunitat pensada sobretot per acostar l’expressió artística de la imatge, des de la fotografia fins a l’audiovisual, a través de l’obra d’artistes contemporanis presents a cada una de les edicions del festival. A més, el Panoràmic sempre treballa amb un concepte central. 

El festival compta amb una proposta educativa, creada i dinamitzada per l’Eixida, associació d’agitació cultural itinerant que treballa les interseccions entre educació, cultura i comunitat. Des del primer any, hi han participat un total de 12 centres diferents i un total de 1.130 persones, especialment, adolescents i joves. Al llarg dels anys, alguns dels centres han consolidat la seva participació a la proposta i se n’han incorporat de nous. 

La participació al “Panoràmic Educació” és una experiència educativa d’accés i creació cultural que implica una participació activa, que supera la visió del consumidor passiu.

 

© L’Eixida

Feu un cop d’ull a l’espai expositiu de les propostes educatives d’anys anteriors aquí

 

Si voleu tenir accés als dispositius pedagògics d’anys anteriors, que ara formen part del Panoràmic Tour, podeu sol·licitar-ho aquí: educacio@panoramicgranollers.cat/edicionsanteriors

 

Si voleu més informació sobre les exposicions i els dispositius pedagògics del Panoràmic Tour, podeu contactar aquí: educacio@panoramicgranollers.cat/edicionsanteriors