El Gran Río

«El món es revolta per totes bandes: potències. Però també per totes bandes es construeixen dics: poders. Dics i espadats semblen alçar-se per contenir els moviments propis del que s’alça des de baix i amenaça l’ordre de les coses de dalt.» Així aborda Didi-Huberman la idea d’aquest «gran riu» que discorre, des de sempre, oferint resistència, esclatant en rebel·lions o en revolucions, produint, periòdicament, episodis de rebel·lia individual o col·lectiva. Com en els dos moments explosius que hem commemorat el 2017 i el 2018: els cent anys de la Revolució Russa i els cinquanta del Maig del 68.

El Gran Río és una instal·lació audiovisual que pretén incitar a la reflexió crítica sobre els mecanismes i les estructures implicats en les diferents formes de resistència, rebel·lia i revolució.

La peça audiovisual consta de vint-i-un episodis de caràcter històric, temàtic, literari i filosòfic: un compost d’imatges i textos (imatges que es llegeixen com si fossin textos i textos que es veuen com si fossin imatges).

El Gran Río és una producció del Círculo de Bellas Artes de Madrid.

Portada del llibre de l’exposició El Gran Río.

El Gran Río
Una producció del Círculo de Bellas Artes de Madrid

Comissaris:
Lucía Jalón Oyarzun
David Sánchez Usanos

Director:
Juan Barja


Lloc:
Nau Dents de Serra

Horaris:
Dijous 27 setembre de 18 h a 22 h
Divendres 28 setembre d’11 h a 21 h
Dissabte 29 de setembre d’11 h a 14 h i de 17 h a 21 h
Diumenge 30 de setembre d’11 a 14 h

Entrada gratuïta