Edició 2019

Ultima Thule

La colonització de l’espai

Com va dir Neil Armstrong: that’s one small step for a man, one giant leap for mankind. En aquesta tercera edició del Festival Panoràmic ens centrem en la lluna en el 50è aniversari de l’arribada de l’home al brillant satèl·lit el 20 de juliol de 1969.

L’Última Thule és l’objecte més primitiu i llunyà del sistema solar explorat fins ara. La sonda New Horizons, llençada per la NASA el 2006, està capturant imatges de l’Última Thule que ajudaran a estudiar els inicis del nostre sistema planetari fa més de 4.500 milions d’anys. S’espera que la New Horizons funcioni fins a mitjan del 2030 i podria arribar a explorar un altre objecte del cinturó de Kuiper.

En un moment d’híper connexió terrestre, des del Panoràmic mirem a l’espai, sortim de la Terra.

El firmament és una de les primeres excuses per a la ficció, per somniar i elucubrar sobre el seu sentit. Els humans aixequem la vista i imaginem l’univers, tot explorant, fotografiant i filmant aventures en ell.

La lluna agombola poetes, conspiradors, conqueridors, animistes i ingràvids. Astronautes africans? Amazones a la lluna? Sí. I molt més.

No hi ha una entitat que hagi unit i fascinat per igual a científics, artistes i entabanadors.

 

Dates:
Del 17 al 20 d’octubre de 2019

Projeccions, exposicions i activitats:
Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers
Carrer Enric Prat de la Riba, 77
Granollers

Cinema Edison
Carrer Joan Camps, 1
Granollers

Museu de Ciències Naturals
Carrer de Palaudàries, 102
Granollers

Museu de Granollers
Carrer Anselm Clavé, 40-42
Granollers

*Entrada lliure