Espai expositiu permanent

Aquest és un espai de visita virtual al Festival Panoràmic. Aquí hi podreu veure les creacions fetes pels alumnes dels centres participants i fer un recorregut per la xarxa de l’obra de diferents artistes presents al Panoràmic. Comencem?

VISITA OBERTA AL PANORÀMIC
Time On Quaaludes and Red Wine,
d’Anna Galí
Spoken PDQ,
de Francesca Steele
Here we are,
de Mengwen Cao
A la meva habitació | Soy Cámara.
d’Andrés Hispano i Félix Perez-Hita

 

Las Muertes Chiquitas,
de Mireia Sallarès
(trailer)
 
White noise,
d’Antonie d’Agata
(trailer)

 

Entrevista a Mireia Sallarès
 

 

Entrevista a Antonie d’Agata
VISITA OBERTA A LES CREACIONS DE LA PROPOSTA EDUCATIVA
INSTITUT CELESTÍ BELLERA

 

Alumnat de Batxillerat Artístic
Granollers

Exposició virtual creada per l’institut Celestí Bellera

Aquí trobareu peces artístiques sobre el concepte d’EXTIMITAT (la paradoxa segons la qual, la intimitat perd el caràcter privat per esdevenir pública), creades per alumnat del Batxillerat Artístic de l’Institut Celestí Bellera de Granollers.

Totes les peces, parteixen de les reflexions fetes a partir de les exposicions del festival Panoràmic (edició 2020) i principalment, de la conversa amb l’Anna Galí al voltant del seu projecte TIME ON QUAALUDES AND RED WINE, l’exposició SENSE INTIMITAT, comissariada per Andrés Hispano i Félix Pérez-Hita, l’ALTRE UBIC. MIGRACIONS DEL COS FRAGMENTAT de diversos autor/es i comissariada per Mercè Alsina i LAS MUERTES CHIQUITAS de Mireia Sallarès.

En el procés de creació de les peces, també ens ha acompanyat la proposta pedagògica de L’Eixida.

ESTIGMA’T

Autoria: Sara Caimel, Idoia Valero, Marta Busquets, Ismael Serrano i Joana Llach

Sinopsi: Amb aquesa peça, volem visibilitzar la pressió social que rebem des de que naixem, les etiquetes que ens posen, les inseguretats que ens creen… També volem ressaltar les característiques personals i diverses de cadascú, que si bé són totalment normals, sovint, es mostren com insults o adjectius negatius. En aquest projecte cada membre del grup fa pública la seva intimitat mostrant les seves inseguretats.

INTERFASE

Autoria: Roc Segarra, Sergi Bosch, Gemma Ramon, Jana Redorta i Andreu Iturri

Sinopsi: INTERFASE és un compte d’Instagram (@_interfase_) on expressem el fet que a l’adolescència, enyorem certes coses de la infantesa, però alhora, volem formar part del món dels adults. Expliquem els problemes i la realitat de molts joves que sovint, no es fa pública per por al rebuig o a la por a “no encaixar”. Podríem resumir-ho amb la frase “volem fer el pas sencer, però ens quedem a mitges”.

TIA, LA PENJO?

Autoria: Queralt Armengol, Mireia Comas, Mariona González, Èlia Canyelles i Irene del Pozo

Sinopsi: Les xarxes socials són el recurs més utilitzat per mostrar totes les nostres intimitats de la manera més directe i on aparentment, tenim més control del que compartim i del que volem que es sàpiga. Tot i això, tenim certes pressions socials que ens fan dubtar sobre què compartir i què no. Amb aquesta peça, volem mostrar els dubtes, les inseguretats i la necessitat d’aconseguir l’aprovació d’altres persones, que molts de nosaltres, hem patit al compartir una imatge algun cop.

CLARA

Autoria: Zeven Crisostomo, Marta Caro i Clara Conejero

Sinopsi: La Clara, una adolescent, que exposa a persones desconegudes, els seus pensaments, les seves experiències i els sentiments més íntims (que no havia compartit amb ningú, fins ara).

EXPOSANT LA GIOCONDA

Autoria: Judit Barco

Sinopsi: Aquesta peça tracta sobre com les fotografies que pengem a la xarxes, deixen de ser del nostre domini al instant. Qualsevol persona que la vegi, pot agafar-la i fer-ne el que vulgui.

EXTIMITATS

Autoria: Esteve Martí, Tania Piniés, Paula Sánchez i Daniel Santos

Sinopsi: La peça està composta per quatre audiovisuals independents que exploren els conceptes d’intimitat i de públic-privat en relació a la infantesa, les relacions de parella, la relació amb els amics, amb la família o amb un mateix.

El projecte el podeu veure també a la web: https://tpinies.wixsite.com/extimitats

E NATURAL

Autoria: Esteve Martí

INFANTESA

Autoria: Dani Santos

DOS MONS

Autoria: Paula Sánchez

M’ESTIMES

Autoria: Tània Pinés

SEXDS SOCIALS

Autoria: Abel Rueda, Dana Samblàs, Gerard Capilla i Lucía Camacho

Sinopsi: Aquesta peça vol fer-nos reflexionar sobre la relació entre “menys roba = a més likes” i a la necessitat de “vestir-nos de likes” a cada post. També juga amb els comentaris, ja que no són els mateixos en les fotografies del noi que en les de la noia. És una crítica a la sexualització en les xarxes socials i la gent que deixa comentaris a tot arreu, sense pensar que darrera d’aquell ‘post’ hi ha una persona amb sentiments.

ICEBERG

Autoria: Lucia Geartner, Paula Robles i Ferran Palau

Sinopsi: La peça tracta sobre els comentaris que es fan a les xarxes i com afecten les persones. Molts cops, pensem que un simple comentari ofensiu a les xarxes no és important, però realment no saps com pot afectar a la persona a la qual li has fet. També tracta el tema de com ens mostrem a les xarxes i com realment som. Avui dia, la majoria de gent, utilitza les xarxes socials per mostrar només, els moment “feliços i bonics”, fins el punt d’haver de fingir estats d’ànim. La peça en sí és un compte d’Instagram (@iceberg_panoramic), format per una sèrie de fotografies i vídeos curts.

LET ME BE YOUR MIRROR

Autoria: Paula Flores, Carla Ariza, Irene Muñóz, Alba Bosch i Maria Perez

Sinopsi: En aquesta peça mostra, des del punt de vista d’una noia, el seu canvi físic i creixement personal des de petita i la seva acceptació, malgrat les seves inseguretats. Comparem la privacitat que tenim durant la infància amb la que tenim a l’adolescència i com hem començat a ser conscients i a preocupar-nos de la nostra imatge física, del com ens veuen i del com ens veiem. Perquè, tot i viure en una societat crítica i ser jutjats contínuament, podem aconseguir acceptar-nos i, si no et veus capaç de fer-ho sol/a, “Let me be your mirror”.

VEUS SILENCIADES

Autoria: Jana Callau, Cristina Gontan, Núria Soler i Xènia Cabrera

Sinopsi: Aquest curt tracta sobre la pressió social que pateix una adolescent, on podrem veure una lluita entre el que és ella realment i com la societat (i fins i tot, “les seves amigues”) la fa actuar.

NO VULL MÉS BARRERES

Autoria: Judith Alcaraz, Natàlia González, África Guerrero i Liuva Pericas

Sinopsi: És una peça audiovisual formada per diferents fotografies acompanyades de la cançó “If I Were A Boy” de Beyoncé. L’objectiu d’aquest projecte és mostrar els estereotips de gènere que hi ha als diferents àmbits de la nostra vida: roba, maquillatge, depilació, esports, etc. Durant el vídeo es pot veure una evolució en relació a aquests estereotips.

FUTURE_MAN

Autoria: Víctor Carranza

Sinopsi: Una sucesión de nueve paneles, donde planteo distintas fracturas en la moral de la sociedad actual. Se trata de una critica personal, de temas que en un principio carecen de relación, pero que son enmarcados en un mismo presente, donde la sociedad industrial, la globalización, el capitalismo y las nuevas tecnologías son los protagonistas.

Para ver los paneles –> https://vvalker.hotglue.me/

OUR UMBRELLA

Autoria: Ariadna Picanyol, Sara Herraiz i Carla Garrido

Sinopsi: El nostre projecte és un recull de fotografies, textos, vídeos i dibuixos amb la intenció de mostrar el que amaguem a les xarxes socials, des de complexes imposats a sentiments ocults. Hem decidit exposar el problema en el lloc on acostuma a ser causat i on no acostuma a ser mostrat, per tant hem creat un perfil d’Instagram (@our.umbrella).

MUÑEQUITA LINDA i ARCHIVADES

Autoria: Julia Duran, Dani García, Ainara Moreno, Valèria Navarro, Cristina Saborit

Sinopsi: Aquest peça tracta sobre la pèrdua de memòria i de la identitat. Relacionem el deteriorament de la ment de la María, de 93 anys, amb el fet de confiar els nostres records al registre d’un ordinador, d’una galeria de fotos, d’un document de text, d’un App… Tots ells estan a un sol clic d’esborrar el seu contingut per complet. A mesura que passen els anys i la societat avança tecnològicament, omplim de records el món virtual, però cada cop, els nostres caps estan més buits. La demència és directament proporcional a la nostra dependència tecnològica?

ANÒNIM

Autoria: María Sánchez Ibáñez, Natalia Fernandez i Laia Conde

Sinopsi: Amb aquesta petita peça audiovisual hem volgut expressar la idea que sempre estem exposats a les xarxes socials. Cada vegada que pengem una fotografia a lnternet, correm el risc que gent que probablement no coneixem, ens jutgi. Ens hem centrat en les crítiques físiques.

HUNDIRME

Autoria: María Sánchez Ibáñez, Natalia Fernandez i Laia Conde

Sinopsi: El nostre projecte és un fanzine que conté il·lustracions i poemes que busquen ensenyar alguna cosa que nosaltres considerem íntima, ja que tot el que s’acostuma a ensenyar és allò positiu creant una realitat fictícia, quan en realitat, els éssers humans som molt més del que decidim mostrar en xarxes socials o, fins i tot, en el nostre dia a dia. Hundirme cerca deixar d’amagar tot el que la societat intenta amagar o negar, ja que totes les emocions que no són estar feliç, resulten incòmodes.

Podeu veure el fanzine a https://anyflip.com/gstmo/ndok/

SENSE PUNTS MORTS: A TOT ARREU

Autoria: Pau Saurí i Aina Pertegaz

Sinopsi: A partir d’aquesta peça audiovisual hem volgut explicar i transmetre la intrusió al domicili d’una família, formada per una mare soltera i tres adolescents. A través de les càmeres de seguretat, on l’espectador pot observar i descobrir una sèrie d’intimitats de cadascun dels personatges com poden ser la intimitat sexual, corporal, de salut, socioeconòmica, religiosa, etc.

KALON (Bellesa més enllà de la pell)

Autoria: Martina Tristany, Aleix Matas, Carla Álvarez i Mar Juncà

Sinopsi: Aquest collage tracta sobre com ens afecten els comentaris que llegim a les xarxes. En aquest cas, ens hem centrat en els prejudicis que tenim sobre la depilació femenina i els efectes que l’envolten. En el primer gif, es mostra una foto d’una famosa amb pèl a les aixelles i van apareixent diferents comentaris que hi ha a la publicació real, de manera que van tapant la foto. Al segon, mostren una seqüència de diferents fotos d’homes i dones amb i sense pèl. En tercer lloc, veiem fotos d’ulls d’adolescents, simbolitzant l’impacte que ens generen aquest tipus de comentaris. Per últim, hi ha una foto d’un famós amb pèl a les aixelles i van apareixent diferents comentaris que hi ha a la publicació real.

EM MIRO AL MIRALL I NOMÉS VEIG ALLÒ

Autoria: Balma Martín, Laia Martín, Paula Ruiz i Aina Rodríguez

Sinopsi: Alguna vegada has sentit que el teu cos no t’agradava? Què alguna part del cos no era bonica, perquè no era d’una determinada manera? Això, és per culpa de la societat, la seva constant necessitat de buscar un cos perfecte i no acceptar que tots els cossos són perfectes. Aquests objectius impoSsibles poden provocar que ens obsessionem amb el nostre aspecte físic fins al punt que creiem que si no tenim un aspecte semblant al que es considera perfecte, la gent ens rebutjarà. El nostra peça consta de tres vídeos i una sèrie de fotografies, el primer serveix d’introducció i representa que estem fartes de la societat i de les expectatives impossibles que té sobre nosaltres. El segon, parla de com hi ha vegades, que ens podem sentir a gust amb el nostre cos, però d’altres vegades no ho estem i així, successivament formant una muntanya russa d’emocions. El quart, parla sobre com ens podem arribar a obsessionar(en el cas del vídeo amb el pes) fins al punt de fer un seguiment diari. A l’últim vídeo, està enfocat d’una manera més optimista, ja que hem demanat als companys que ens diguessin que els agradava més del seu cos, i per finalitzar hem fet una sèrie de fotografies (en concret set), les quals parlen d’una noia que no esta contenta amb el seu físic i l’intenta canviar, fins a un punt on no es reconeix.

ACCEPT YOURSELF

Autoria: Enid Prados, Lúa Marín i Raquel Palacios

Sinopsi: La nostra peça tracta sobre com influencien les xarxes socials a la societat i ho mostrem a través d’un models que expressen la realitat de molts adolescents.

VERMELL SOCIETAT

Autoria: Jay Moreno, Júlia Peral, Asha Gassó i Andrea Reyes

Sinopsi: Presentem una sèrie de fotos on s’observen grups de persones normals, tot i que a totes, hi ha una persona de cada grup marcada amb algun prejudici, amb una etiqueta. Cap de les fotos és gaire diferent de les altres, però el color “vermell societat” és el que t’obliga a veure la diferència, el “defecte”.

PETS BEYOND PRIVACITY

Autoria: Ariadna Hernández, Emma Anfruns, Mireia Lloret

Sinopsi: En un total de 6 collages volem representar la “no-intimitat” que tenen les nostres mascotes. El fet de “pertànyer-nos” fa que puguem decidir sobre la seva “intimitat”. Pot passar el mateix amb els humans?

I TU QUÈ MIRES?

Autoria: Ruth Piqué, Núria Serra i Aina Àguila

Sinopsi: Mitjançant un collage, volem reflectir la idea de que no li hem de donar importància a les opinions que tenen els altres sobre la nostra manera de vestir. Creiem que molta gent és influenciada a l’hora de vestir degut al “què diran” i nosaltres volem canviar això.

NOIA DE REVISTA

Autoria: Paula Ruiz, Laia Martín, Balma Martín i Aina Rodríguez

Sinopsi: Comparar, és una acció que realitzem constantment. Sempre acostumem a comparar parts del nostre cos amb parts del cos d’altres persones, creient que són millors que les nostres. El que no acostumem a pensar és que potser aquesta part que ens desagrada, és un tret característic que ens fa ser qui som i que també podem estimar i lluir.

ESCOLA PIA DE GRANOLLERS

 

Alumnat de cultura audiovisual
Granollers

FREEDOM

Autoria: Daida, Anna, Marta i Gina

Enllaç: https://myalbum.com/album/iCPG8qmJssRp

UNIVERISTAT POPULAR

Àngels Parcerisas

Carme Cinca

Carme Galitó

Carme Gómez

Treball

Carolina Bernet

Eulàlia Muntada

Lluís Aymerich

Traball

Ma Dolors Puig

Ma José Aymerich

Traball

Margarida Matencio

INSTITUT MOLLET

Gisela, Júlia, Victor, Lucía

Andrea Molina, Alexandra, Andrea Moreno i David Vaquerizo