I MADE THEM RUN AWAY – MARTINA ZANIN

Dates: Del 20 d’octubre al 29 de novembre 2020.
Horaris: De dilluns a divendres, de 10 h a 18 h.
Lloc: Grisart

 

I MADE THEM RUN AWAY

Martina Zanin presenta I Made Them Run Away, una història feta a partir de diverses capes que uneix imatges i fotografies de la família de l’artista, acompanyades de textos escrits per la seva mare. La peça reuneix records del passat i sentiments del present, que serveixen per investigar i documentar la dinàmica de les relacions modernes: la necessitat d’atenció, les expectatives que condueixen a la decepció, la inseguretat i el judici de valor. Els temes centrals inclouen amor, fantasia, il·lusió i identitat. A partir de diverses perspectives, l’artista descriu la relació complicada entre ella mateixa, la seva mare i l’home, que es representa amb l’absència. La mare de l’artista escriu els seus pensaments i desitjos en un diari titulat Letters To a Man I Never Had (Cartes a un home que mai he tingut), tot imaginant un home que mai va tenir a la seva vida. Aquests escrits poètics contrasten amb les fotografies estripades de la família, que només mantenen la figura de la mare o de la filla, creant objectes plens d’ira i solitud. També hi ha foto- grafies que representen la reconstrucció interior i l’expressió de sentiments passats que afloren en el present.

Què representa per un infant viure entre tants estranys? De quina manera aquest fet ha contribuït a la forma de relacionar-se de l’artista amb la resta de persones?

 

Una coproducció amb el Comune di Reggio Emilia, Giovane Fotografia Italiana #08, como parte del programa “Sinergie” cofinanciado por la Presidenza del Consiglio dei Ministri i por Anci, la Assiociazione Nazionale dei Municipi Italiani.

MARTINA ZANIN

Martina Zanin an Daniele del Friuli, 1994] és una artista visual. Es va diplomar en fotografia per l’ISFCI de Roma i va realitzar un màster en Fotografia Contemporània a l’IED de Madrid. També ha estudiat Arts Plàstiques a la Scuola Nicola Zabaglia a Roma. L’any 2018 va guanyar una beca a la Lucie Foundation, el premi Cortona On the Move New Visions i el premi Fiebre Dummy amb el treball “I Made Them Run Away”. La mateixa peça es va exposar el 2018 a la JEST de Torí i el 2019 a Leporello, a Roma. L’any 2019 va ser nomenada al premi Foam Paul Huf i al premi C/O BerlinTalent. El mateix any també va participar a la residència d’artistes SAM Lessinia. La seva obra ha estat publicada a la revista Unseen, al YET Magazine, a Der Greif i a Internazionale.

La pràctica artística de Zanin està íntimament relacionada amb la seva experiència personal i treballa temes com la memòria, les relacions i la identitat. El llibre també és escencial per a la seva obra. Zanin utilitza la fotografia en relació amb altres mitjans, creant narratives que recorren diverses capes en les quals s’entrellacen els espais narratius i les percepcions. La representació artística de Zanin és a càrrec de la galeria Studio Faganel de Gorizia, Italia.

martinazanin.com