JACQUI BARROWCLIFFE – Transitional

Dates: Del 15 d’octubre al 8 de novembre 2020
Horaris: Dijous, Divendres i Dissabte, de 18h a 20h. Diumenge, de 11h a 13h
Lloc: Dents de Serra – Roca Umbert 
Visita guiada: Diumenge 25 d’octubre a les 12h

L’ENTREVISTA AMB JACQUI BARROWCLIFFE ÉS ON LINE AL NOSTRE CANAL DE YouTube.

TRANSITIONAL

Transitional és un projecte personal de Jacqui Barrowcliffe que reflexiona sobre el dol i la transició entre les diferents etapes del procés. Una mirada sobre com l’absència d’un ésser estimat afecta a l’entorn domèstic i com aquest espai es converteix en una metàfora de l’espai emocional intern. El projecte explora, precisament, la connexió entre aquests dos espais: el domèstic i l’emocional. Transitional sorgeix de la necessitat de tractar una experiència traumàtica personal i, alhora, convida a l’espectador a entrar en aquest món íntim per trobar un sentit d’equanimitat amb les seves pròpies experiències i emocions.
Les nou imatges de l’exposició reflecteixen diferents moments del procés de dol, començant pel xoc i acabant amb l’acceptació, passant per la negació, la ira, la negociació, l’esgotament, la depressió, el buit i la reflexió, encara que el recorregut no es realitza de manera lineal. Enfrontar-se a un armari ple de roba d’un ésser estimat mort i ser capaç d’acceptar la transformació d’aquest espai és una metàfora de la nostra capacitat per enfrontar-nos al dolor i transformar-lo en una altra cosa.

JACQUI BARROWCLIFFE

Jacqui Barrowcliffe [Londres, Regne Unit, 1974], resideix i treballa a Barcelona des de fa 20 anys. Llicenciada en Belles Arts (Universitat de Middlesex, Londres), després d’un llarg període treballant en altres sectors, la mort inesperada del seu marit li porta a decidir a donar un gir a la seva vida i sent la necessitat de tornar a les seves arrels artístiques. Es forma en Fotografia Terapèutica (Grisart Escola Internacional de Fotografia, Barcelona) i Artteràpia (Metàfora Centri d’Estudis d’Artteràpia, Barcelona), i comença a desenvolupar diferents projectes personals. Emprant diverses disciplines, però principalment la fotografia i la instal·lació, la seva obra se centra sobretot en la relació entre els nostres mons interns i externs, apropiant-se de l’entorn domèstic i dels detalls de la vida quotidiana per a la construcció d’un relat que se situa mig camí entre el públic i el privat. Ha exposat el seu projecte Transicional en el festival Photogenic i en el cicle El Projector de Foto Colectania i en breu començarà una residència en Espai D’Arts Roca Umbert. Actualment combina la seva pràctica artística amb la traducció.

jacquibarrowcliffe.com