Jean Matthieu Gosselin – No Surrender

Dates: Del 15 d’octubre al 8 de novembre 2020
Horaris: Dijous, Divendres i Dissabte, de 18h a 20h. Diumenge, de 11h a 13h
Lloc: Dents de Serra – Roca Umbert
Visita guiada: Diumenge 25 d’octubre a les 12h

L’ENTREVISTA AMB JEAN-MATTHIEU GOSSELIN ÉS ON LINE AL NOSTRE CANAL DE YouTube.

NO SURRENDER

Jean-Matthieu Gosselin va iniciar un procés de recerca per visualitzar els “calaixos vius” de la seva memòria amb l’objectiu de recuperar allò que havia perdut després de patir un ictus, que el va portar a patir amnèsia i afàsia. Amb aquesta experiència vital, va redescobrir una nova manera de viure l’art a partir de terrenys nous i inestables per descobrir estratègies per viure en un món hostil per algú amb un cervell danyat. Va realitzar fotografies durant 6 anys. En un primer moment, va utilitzar el telèfon mòbil i, després, la càmera fotogràfica. Les imatges el convidaven a la meditació, a la redescoberta de l’entorn, de la lectura, de l’escriptura. La fotografia li va obrir la portar a la rehabilitació física i a la recerca dels records.

JEAN-MATTHIEU GOSSELIN

Jean-Matthieu Gosselin [Libourne, França,1960], és va graduar en Museologia a l’Escola del Louvre, i compta amb un màster en Història de l’Art en la Sorbona-París IV. Ha estat periodista i, durant 35 anys, responsable editorial i després director general en diverses editorials franceses i espanyoles (ECA-*ECD; Editions De Vecchi; Editorial De Vechi; Edhasa). Va ser editor de llibres il·lustrats, novel·les i llibres d’història. Ha estat conferenciant durant 10 anys (1996-2006) en la Universitat de Caen Basse-*Normandie (IAE), en el DESS de màrqueting operatiu.
Al novembre de 2013 va sofrir un ictus i ha seguit a una llarga rehabilitació durant 4 anys en un centre medical a Barcelona. En 2015 va començar a treballar amb la fotografia a través de sessions de “fototerapia”. Més tard, en 2016, es va unir al “Pla d’estudi de fotografia professional” de l’escola Grisart, a Barcelona, en la qual es va graduar en 2018.
És membre fundador de VEO, col·lectiu constituït a l’octubre de 2018.

jmgosselin.com