Jornada Film Still

Jornada Film Still

El film still, o la foto fixa o imatge promocional d’una pel·lícula, ha tingut una evident influència en l’art contemporani, ja que ha revitalitzat la tradició dels tableaux vivants a la vegada que l’ha subvertit, perquè és en el film still on els tableaux vivants buscaven dignificar la fotografia per apropar-la a l’escenografia teatral i a la pintura, per petrificar l’instant.

La fotografia contemporània, en acostar-se al film still, busca en la imatge fixa una mena de narració, o una sensació, que ens mou a imaginar què ha passat abans o què succeirà tot seguit, i que proporciona a la ment de l’espectador “imatges” dins la imatge, que fan d’aquestes fotografies quelcom molt allunyat de la pintura i proper, en canvi, a la instantània.

Intervindran:

Joan Fontcuberta (Barcleona, 1955)
Artista, historiador, assagista, crític i promotor d’art.

Web

Joana Hurtado
Crítica d’art i cinema, comissària independent, coordinadora del programa d’arts visuals de Can Felipa. S’ha doctorat en Investigacions Cinematogràfiques i Audiovisuals a la Sorbona (França).

Més informació

Fèlix Pérez Hita
És realitzador, guionista i editor. Codirigeix alguns dels capítols de Soy Cámara amb Andrés Hispano.

Web

Andrés Hispano
És realitzador audiovisual, comissari, pintor i articulista. Ha comissariat diverses exposicions; col·labora amb el suplement Culturas de La Vanguardia i és realitzador de Soy Cámara amb Fèlix Pérez-Hita.

Més informació

Txema Salvans – Barcelona, 1971
És un fotògraf catalans més interessants, pel seu treball observador, cínic, irònic de la realitat ibèrica. L’extraradi i els afores dels centres urbans, són un espai d’imatges inesgotables per a ell. Des del 1993 ha rebut nombrosos premis fotogràfics nacionals, entre d’altres el primer Premi FotoPres’97 de La Caixa i el premi Photoespaña 2005 al millor llibre espanyol de fotografia, pel projecte Nice to meet you publicat el 2004.

Web

Isaki Lacuesta  – Girona, 1975
És director de cinema i guionista. En la seva producció engloba tant el documental com la ficció o les videoinstalacions. Compagina el cinema amb la docència. Alguns dels seus llargmetratges són: La propera pell (2016 ); – 2015 Murieron por encima de sus posibilidades (2015); o Los pasos dobles (2011), Concha de oro al Festival Internacional de Cine de San Sebastián.

Web

Fotografia de la sèrie Untitled film stills de Cindy Sherman (1977-1980)

Inscripció Gratuïta Jornada Film Still
Inscripció

Jornada Film Still

Dia: 23 de novembre
Horari: de 10 a 14
Lloc: Nau B1 (Roca Umbert Fàbrica de les Arts)


Anar-hi amb el Bus Panoràmic:

Preu bus anada i tornada: 5 € (es pagarà al pujar al bus)

Sortida BCN: Arc del Triomf (el punt de trobada s’enviarà per e-mail)
Hora sortida: 9.15 h
Tornada des de Roca Umbert cap a Arc del Triomf: 20 h