Jornada 68

68. The Whole World is Watching

La jornada teòrica va adreçada a tot tipus de públic amb un interès ampli per la història, l’art, el cinema i la fotografia, entre d’altres. Es desenvoluparà al llarg de tot el matí i està concebuda en tres àmbits des dels quals s’aprofundirà en el concepte que articula el festival, és a dir, l’impacte del 68, des que va tenir lloc fins avui, en les arts visuals.

La jornada començarà amb una presentació a càrrec de Joan Fontcuberta i Juan Barja, director del Círculo de Bellas Artes de Madrid. El primer àmbit en format de taula rodona el moderarà Andrés Hispano, i hi participaran Lucía Jalón i Jorge Luis Marzo. Sota el títol El rebel. Història d’una fotogènia, repassaran l’empremta de la fotografia en les diverses revolucions. El segon àmbit és un diàleg obert entre Manuel Delgado i Félix Pérez-Hita. Les barricades del Maig del 68 i Hollywood: la fascinació revolucionària pel cinema americà és el punt de partida per parlar des del cinema, l’antropologia i l’art en temps de revoltes. La jornada es tancarà amb l’aportació dels creadors i les seves experiències a través dels seus projectes. Una aproximació a diversos autors presentada pel Joan Fontcuberta i en què intervindran Jordi Borràs (Catalunya), amb imatges de la revolta catalana; Verónica Fieiras (Argentina), amb una mirada a diverses revoltes sud-americanes; i Simon Menner (Alemanya) i els arxius de revoltes centreeuropees.

Horari de la Jornada

10 h Presentació de la jornada i digàleg, a càrrec de Joan Fontcuberta i Juan Barja, director del Círculo de Bellas Artes de Madrid

10.30 h Taula rodona
El Rebel. Història d’una Fotogènia  a càrrec de Lucía Jalón Oyarzun, comissària de l’exposició El Gran Río, i Jorge Luis Marzo, historiador i crític d’art.
Modera Andrés Hispano

12 h Conferència
Les barricades del maig del 68 i Hollywood: La fascinació revolucionària pel cinema americà a càrrec de Manuel Delgado en diàleg amb Félix Pérez-Hita.

13 h Presentacions de projectes
A càrrec de Jordi Borràs (fotògraf), Verónica Fieiras (de l’editorial Chaco) i Simon Menner (artista) .
Activitat presentada i dinamitzada per Joan Fontcuberta.

Idiomes de les presentacions:
Català, castellà i anglès.
Sense traducció simultània.

JORNADA
68. The Whole World is Watching

Direcció de la jornada: Andrés Hispano, Fèlix Pérez-Hita, Joana Hurtado i Joan Fontcuberta

Lloc:
Nau B1 de Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Horari:
Divendres 28 setembre de 10 h a 14.30 h

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia

Fotografies de Simon Menner i Jordi Borràs