Laia Abril – Narrativa, recerca & plataformes

 

NARRATIVA, RECERCA

& PLATAFORMES

 

Dates: 16 i 17 d’octubre, des de les 18h fins a les 21h
Durada total: 6 hores (dividides en dues sessions de 3h)
Lloc: Espai d’Arts – Sala La Miranda

Aquesta màster class teòrica dirigida per Laia Abril té com a objectiu proporcionar als participants un conjunt d’eines i estratègies per a millorar la recerca i construcció de narratives dins dels seus projectes. El treball d’Abril, basat en la recerca, gira entorn de la conceptualització i interpretació dels fets, treballant amb fotografia, vídeo i instal·lacions de mitjans mixtos. Formada com a periodista i amb la seva experiència com a fotògrafa, editora i directora d’art, Abril ha desenvolupat un mètode creatiu col·laboratiu per a construir, analitzar i refinar narratives a través d’una sèrie de plataformes. Els exemples del seu mètode de treball actuaran com disparadores perquè els participants pensin lateralment sobre els seus projectes. El taller considera que una combinació de diferents mitjans com ara fotografia, disseny, text, pel·lícula o il·lustració pot transformar una idea en un projecte artístic més ampli.

PLACES ESGOTADES

LAIA ABRIL

 

Laia Abril [Barcelona,1986] és una artista multidisciplinària que treballa en projectes de recerca relacionats amb la sexualitat, els trastorns alimentaris o la igualtat de gènere a partir de la fotografia, el text, el vídeo i el so. El taller analitzarà el seu projecte fotogràfic On Eating Desorders.

On Eating Desorders és una obra que reuneix passió, compassió, empatia i un fort desig d’explicar una història de la millor manera possible.

L’obra reconeix i fa visible les restriccions dels dos mitjans que s’hi utilitzen: imatges i paraules. L’autora els fa treballar entre ells, fent que es donin suport mútuament. Les imatges i les paraules, per separat, poden mostrar només algunes coses. Les paraules ajuden a posar nom als sentiments i les emocions que expressen el rostre de les persones.

 

www.laiaabril.com

© Mahala Nuuk

*Totes las activitats del Festival estaran subjectes a les normes i recomanacions sanitàries vigents en el moment dels seus desenvolupament.