Panoràmic

FESTIVAL DE CINEMA, FOTOGRAFIA I MÉS

 

Panoràmic és una iniciativa d’Albert Gusi i Fidel Balaguer (Grisart), que compta amb el apadrinament de Joan Fontcuberta.

Panoràmic és el festival que té la fotografia coma protagonista que s’expressa de manera expandida a través de disciplines amigues com el cinema, el vídeo, les instal·lacions i altres pràctiques artístiques contemporànies. Una proposta cultural singular i única.

Es el festival que abranda la fotografia expressada no només pels fotògrafs sinó també més enllà dels fotògrafs; des del cinema però també més enllà del cinema; des d’una mirada endins de la fotografia però sobretot des d’una mirada perifèrica de la fotografia; des de l’anvers i des del revers d’allò fotogràfic; des de les pràctiques més contemporànies fins a les més arriscades.

El festival on les pel·lícules parlen de fotògrafs, els fotògrafss’expressen amb cinema, els cineastes narren fotografies, els fotògrafs filmen documentals, els documentals de fotografia són fets per reporters gràfics, les pel·lícules històriques de la fotografia són remirades, les biografies de fotògrafs s’expliquen més enllà de les fotos i pels no fotògrafs… i molt més.

I també és el festival on hi tenen cabuda les imatges generades mitjançant les noves eines decreació digital, aquelles que ens condueixen a explorar nous viaranys creatius com ara els GIF animats, les projection mapping, les imatges 3D immersives, la realitat virtual, l’animació, les web-documentaire…

PANORÀMIC vol contribuir així mateix, a visibilitzar la creacióde les noves generacions que treballen entorn del cinema i la fotografia. El nou talent que emergeix d’escoles de cinema, escoles de fotografia, escoles audiovisuals i d’altres.