PANORÀMIC FILE

DEL 10 DE NOVEMBRE AL 19 DE DESEMBRE
PROJECTE COMISSARIAT PER ALEXANDRA LAUDO I MERCÈ ALSINA
ARTISTES PARTICIPANTS: LURDES R. BASOLÍ, IGNASI PRAT ALTIMIRA I LAURA TORRES

Per primera vegada, el festival Panoràmic inicia un projecte per treballar amb arxius, tant de titularitat pública com de titularitat privada. En aquesta edició es treballa amb dos arxius de Ciutat Vella (Barcelona) i amb material de diversos fons documentals d’arxius de la ciutat de Granollers.

Es proposa una intervenció artística que activi aquests fons, que els faci visibles i contribueixi, d’una banda, a la seva difusió i, de l’altra, a la implicació de diferents col·lectius en la construcció de la memòria col·lectiva.

Els artistes Lurdes R. Basolí, Ignasi Prat i Laura Torres proposen intervenir en tres arxius amb la participació de les mateixes institucions i de les entitats que conserven els fons per fer-ne algunes lectures relacionades amb la temàtica del festival d’enguany.

GRANOLLERS

BARCELONA

20X30CM-oracle-1066_900000

ORACLE
DE LURDES R. BASOLÍ
COMISSARIAT PER ALEXANDRA LAUDO

DEL 10 DE NOVEMBRE AL 19 DE DESEMBRE
→ Carrer Mare de Déu de Montserrat de Granollers

Coproduït amb el Servei d’Esports i l‘Arxiu Municipal de Granollers

Visita guiada amb l’artista Lurdes R. Basolí el diumenge 14 de novembre a les 11 h.

El projecte s’emplaça a l’espai públic mitjançant un desplegament de suports publicitaris utilitzats com a expositors. A cada expositor s’hi presenta, en una de les cares, una portada intervinguda de la revista Vallés Deportivo, un rotatiu setmanal vigent a la ciutat de Granollers entre l’any 1966 i el 1979, i a l’altra cara, una fotografia d’arxiu del mateix període, en què apareix una o diverses dones fent esport. “Oracle” és un exercici de restitució, un treball que mira de reescriure un fragment de la història esportiva des dels noms femenins, recuperant unes imatges que, tot i existir, gairebé mai van estar presents a l’esfera pública.

P_img_slider1

MASIES IMAGINADES
D’IGNASI PRAT ALTIMIRA
COMISSARIAT PER MERCÈ ALSINA

DEL 10 DE NOVEMBRE AL 19 DE DESEMBRE
→Centre Excursionista de Catalunya

Visita guiada “Masies imaginades” i “Temptatives de l’incert” dissabte 13 de novembre a les 11 h. Lloc de trobada: Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona.

Ignasi Prat proposa desenvolupar un projecte d’experimentació artística sobre les masies al Centre Excursionista de Catalunya i, en concret, del fons de l’Estudi de la Masia Catalana.

P_img_slider1

TEMPTATIVES DE L’INCERT
DE LAURA TORRES
COMISSARIAT PER MERCÈ ALSINA

DEL 10 DE NOVEMBRE AL 19 DE DESEMBRE
→Arxiu d’Etnografia i Folklore de Catalunya

Visita guiada “Masies imaginades” i “Temptatives de l’incert” dissabte 13 de novembre a les 11 h. Lloc de trobada: Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona.

Laura Torres proposa desenvolupar un projecte d’experimentació artística a l’Arxiu d’Etnografia i Folklore de Catalunya. En el marc del festival, dedicat a la incertesa, la predicció i l’atzar, l’artista proposa intervenir sobre els fons etnogràfics i folklòrics amb la intenció de buscar exemples, anècdotes i imatges entorn de com expliquem i ens expliquem aquelles coses que es troben fora del que és demostrable empíricament (per dir-ho d’alguna manera).