Programa educatiu

Propostes educatives del Festival Panoràmic 2019

Què és el festival PANORÀMIC

És el festival que explora la relació entre el cinema i la fotografia, i promou i incentiva la recerca de nous llenguatges i narratives audiovisuals. Aquest any, el Panoràmic explora el concepte d’Última Thule i la colonització de l’espai, en commemoració del 50è aniversari de l’arribada de l’home a la lluna. El festival tindrà lloc a diversos espais de Granollers entre el 17 i el 24 d’octubre. Com a novetat, s’obrirà de manera específica al centres escolars els matins i tardes del 17 i 18 d’octubre i  tots els matins entre el 21 i el 24 d’octubre.

S’han creat 3 propostes educatives pensades per a 3 públics concrets, amb la idea de poder fer arribar els continguts audiovisuals i expositius del festival a persones amb diversitat d’interessos:

  • Itiineraris espacials, per a centres escolars i alumnat entre 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. Tindran lloc entre el 21 i el 24 d’octubre al matí
  • Microresidència, per alumnat d’estudis de batxilerat artístic. Tindrà lloc entre el 17 i el 18 d’octubre al matí.
  • Visita oberta al Panoràmic, per alumnat d’escoles de fotografia i cinema. Tindrà lloc entre el 17 i el 18 d’octubre a la tarda.

Itineraris espacials

S’ofereixen 4 itineraris que parteixen de diversos conceptes.

  • Itinerari llunàtic: Itinerari al voltant de la lluna, el concepte de bogeria, el món extraterrestre o la conquesta de l’impossible. Alguns  dels conceptes que s’hi tracten són la bogeria, la feminitat o la creativitat, entre d’altres.
  • Realitat o ficció: Itinerari al voltant de conceptes diversos, des de la veritat científica, les creences i les identitats fins a les teories de la conspiració. S’hi tracten conceptes com la imatge que projectem a la resta (qui som en realitat), què és de veritat i què no, etc.
  • Itinerari expansiu: Itinerari al voltant de la idea de conquesta, la colonitaciço o la migració. Alguns dels conceptes per tractar són les migracions i també l’afany de conquesta, entre d’altres.
  • Itinerari ingràvid: Itinerari que parteix del concepte d’ingravidesa per aterrar a l’espai tangible de cada dia. Alguns dels conceptes per tractar són allò que ens mou, que ens manté vius, que ens fa lluitar i  que ens remou, entre d’altres.

Per a cada itinerari, hi haurà una selecció acurada d’audiovisuals i exposicions, i també propostes d’acció i interacció per tal que els alumnes tinguin un pas significatiu pel festival, adquirint coneixements i/o connectant-los amb el seu dia a dia. Tots els itineraris es realitzaran de dilluns a dijous (del 21 al 24 d’octubre) de 9:30 a 13:30h. La participació als itineraris és gratuïta.

Organitza:
L’associació L’Eixida

logo eixida copia

Microresidència Panoràmic

Com en edicions anteriors, per als estudis artístics, s’ofereix la possibilitat de realitzar una microresidència en un entorn privilegiat, tenint accés a tots els continguts del festival i a alguns dels artistes i organitzadors per tal que els alumnes puguin generar nous continguts del seu interès i/o a partir del currículum escolar. La participació a la microresidència és gratuïta.

Visita Oberta al Panoràmic

En aquesta edició el Panoràmic reserva exclusivament dues tardes als docents i alumnat de les escoles de cinema, fotografia i estudis artístics que tinguin interès en venir. Durant la visita, a part de poder visitar el festival, els participants estaran en contacte amb persones de l’organització i alguns dels artistes participants per intercanviar experiència i coneixement sobre els continguts expositius i audiovisuals del festival. La visita oberta al festival és gratuïta.