GRANOLLERS

EN EL FUTUR…
PREDICCIONS PER A UN PRESENT EXTREM

PROJECCIÓ I COL·LOQUI

29 DE SETEMBRE A LES 19.00H

ROCA UMBERT – MAC MERCAT AUDIOVISUAL 

Projecció de Maria Cañas i posteriorment, xerrada entre l’artista i Fèlix Pérez-Hita, assessor artístic del Festival Panoràmic.

“En el futur… Prediccions per a un present extrem”. Videocreació sobre la incertesa, l’atzar i les prediccions que ens envolten, utilitzant material procedent d’internet.

El futur és passat, tinguem-ho present. El futur és el present i no hi ha futur. Estem davant del principi del final, però continuarà sortint el sol cada dia, que no és poca cosa.  

Projecte coproduït entre MAC – Mercat Audiovisual de Catalunya i el Festival Panoràmic.

OPEN PANORÀMIC

PROJECCIÓ

14 D’OCTUBRE A LES 19.30H

ROCA UMBERT – PLAÇA DAVANT L’ARSÈNIC

Projecció dels projectes fotogràfics guanyadors de la convocatòria Open Panoràmic 2021.

Creadors seleccionats: Enric Maurí y Nathalie Rey, “La pedra filosofal”, 2021, Albert Gironès y Anna Vilamú Bosch, “Un inganno tira l’altro”, 2019, Juan Carlos García-Sampedro, “Rogamos disculpen las molestias”, 2021, Vicenç Vidal, “Delta”, 2021, Èrick Suárez, “What it is and what it could be”, 2018, Ullic Narducci, “Pensée de nuit”, 2019, Lisa Fonderflick, “Le dernier rayon de l’Été”, 2019, Florence Girardeau, “Deltas”, 2019, Ricardo Muñoz, “Muerte de un fantasma”, 2020, Vanessa Pey, “State of Inquietude”, 2020.

Llegeix més

CINEFORUM

ERWIN WURM – THE ARTIST WHO SWALLOWED THE WORLD DE MERZ LAURIN

PROJECCIÓ I
COL·LOQUI

15 D’OCTUBRE A LES 19.30H

ROCA UMBERT – ESPAI D’ARTS – SALA LA MIRANDA

Col.loqui al finalitzar la projecció de Erwin Wurm – The Artist Who Swallowed the World (2012, 52 min) de Merz Laurin, a càrrec d’Andrés Hispano i Erwin Wurm.

Al llarg de quatre anys, l’artista ens va deixar seguir-lo amb una cambra i ens va donar una idea del seu món, la seva obra, el seu art. Som presents quan desenvolupa una nova obra d’art i l’assembla. I ens quedem quiets quan la pressió de ser un artista augmenta i ell perd la calma. Durant moments tranquils en la conversa, conta històries sobre la seva família i com les experiències de la seva infància han influït en el seu treball com a artista. I és franc sobre el “negoci” mundial de l’art que a vegades veu com una “hiena”.

DE FESTIVAL EN FESTIVAL

PROJECCIÓ

16 D’OCTUBRE A LES 19.30H

ROCA UMBERT – PLAÇA DAVANT L’ARSÈNIC

Projecció artistes procedents dels festivals col.laboradors:

Giovane Fotografia Italiana (Itàlia): Vaste Programme – The Long Way Home of Ivan Putnik, Truck Driver.

Belgrade Photo Month (Sèrbia): Luka Klikovac – Transition/Passage, Karsten Kronas – Searching for Mr. X., Matej Milenkovic – Astronaut.

Grenze, Arsenali Fotografici (Itàlia): Chiara Ernandez- Still Birth, Gianluca Ceccarini, After Meaning, Cristina Cusani, Chiara Arturo – Vicinanze.

Festival Internacional de la Imagen (Colòmbia): Apotropia – Entelechia Obscura, Alexei Dmitriev – Tremendous Cream, Sebastian Sagot – How to change, Vladimir Todorovic – Tunable.

CINEFORUM

THE LAST ANGEL OF HISTORY DE JOHN AKOMPHRA

PROJECCIÓ I COL·LOQUI

21 D’OCTUBRE A LES 19.00H

ROCA UMBERT – ESPAI D’ARTS – SALA LA MIRANDA

Col.loqui al finalitzar la projecció de The Last Angel of History (2017, 45min) de John Akomphra,  a càrrec de Lucia Piedra i Mercè Alsina.

The Last Angel of History és un dels vídeo-assajos més influents de la dècada de 1990, que influeix en els cineastes i inspira conferències, novel·les i exposicions. L’exploració de BAFC de les possibilitats cromàtiques del vídeo digital està incrustada dins d’una mitologia del futur que crea connexions entre la cultura negra impopular, l’espai exterior i els límits de la condició humana. Aquest assaig cinematogràfic postula la ciència-ficció (amb tropos com l’abducció alienígena, l’allunyament i l’enginyeria genètica) com una metàfora de l’experiència panafricana del desplaçament forçat, l’alienació cultural i la alteridad.

 

CICLE DE CURTMETRATGES

PROJECCIÓ

23 D’OCTUBRE DE 17 A 19H

CINEMA EDISON

Presentació i dinamització a càrrec d’Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita

The way things go de Weiss i Fischli [1987, 30 min] 

Dins d’un magatzem, s’ha construït una precària estructura de 70 a 100 peus de llarg utilitzant diversos elements. Quan això es posa en marxa, es produeix una reacció en cadena. El foc, l’aigua, la llei de la gravetat i la química determinen el cicle de vida dels objectes, de les coses. Provoca una història sobre causa i efecte, mecanisme i art, improbabilitat i precisió.

Llegeix més

CINEFORUM

THE WOLFPACK DE CRYSTALL MOSELLE

PROJECCIÓ I COL·LOQUI

23 D’OCTUBRE A LES 20.30H

CINEMA EDISON

Col.loqui al finalitzar la projecció de The Wolfpack (2015, 90 min) de Crystall Moselle, a càrrec d’Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita.

Apartats i lluny de la societat en un apartament al Lower East Side de Manhattan, els germans Angulo aprenen sobre el món exterior a través de les pel·lícules que miren. Sobrenomenats “The Wolfpack”, els germans passen la seva infància recreant un vídeo favorit, amb elaborats accessoris casolans i vestidors. El seu món es sacseja quan un dels germans s’escapa i tot canvia.

PANORÀMIC REVIEW
BARCELONA SHOW DE CARLES BARBA

PROJECCIÓ I COL·LOQUI 

9 DE NOVEMDRE A LES 19.00H

CINEMA EDISON

Col.loqui al finalitzar la projecció de Barcelona Show (1967, 18 min) de Carles Barba, a càrrec d’Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita.

BARCELONA

OBSESSIONS MAGNÍFIQUES: UN VIATGE MUSICAL A TRAVÉS DE L’ART MARGINAL

CONCERT I PROJECCIÓ

5 D’OCTUBRE A LES 20H

FILMOTECA DE CATALUNYA

Dusty Stray, Jonathan Brown, presenta un concert amb projeccions a l’entorn de l’anomenat Art Brut, Outsider Art o Folk Art; amb cançons escrites i interpretades per Jonathan Brown dedicades a alguns cèlebres artistes outsiders o marginals: Henry Darger, Edward Gorey, Morton Barlett, Vivian Maier, Miroslav Tichy, etc. Algunes de les cançons estaran precedides per breus introduccions a la vida i l’obra d’aquests artistes, a càrrec del mateix Brown. En aquest concert s’estrenaran dues peçes dedicades a artistes vinculats a Barcelona: Carles Barba, cineasta independent de Sabadell, i Housseinou Gassama, pintor d’origen senegalès que va viure durant uns anys a Barcelona.

Llegeix més

EN EL FUTUR…
PREDICCIONS PER A UN PRESENT EXTREM

PROJECCIÓ

DEL 10 AL 14 DE NOVEMBRE

FUNDACIÓ FOTO COLECTANIA

De Dimecres a Divendres de 16h a 20h, Dissabte de 11h a 15h i de 16h a 20h, i Diumenge de 11h a 15h.

Projecció de Maria Cañas.

“En el futur… Prediccions per a un present extrem”. Videocreació sobre la incertesa, l’atzar i les prediccions que ens envolten, utilitzant material procedent d’internet.

El futur és passat, tinguem-ho present. El futur és el present i no hi ha futur. Estem davant del principi del final, però continuarà sortint el sol cada dia, que no és poca cosa.  

VISIONAT

OPEN PANORÀMIC

12 DE NOVEMBRE A LES 10H

ARTS SANTA MÒNICA – SALA D’ACTES

Projecció dels projectes fotogràfics dels guanyadors de la convocatòria.