EL DIT A L’ULL:
FOTOGRAFIA INCOSCIENT

MUSEU DE GRANOLLERS
14 D’OCTUBRE – 28 DE NOVEMBRE 2021

Del 14 al 31 d’octubre, de Dimarts a Dissabte de 18h a 21h, Diumenge d’11h a 14h
Del 1 al 28 de novembre de Dimarts a Dissabte de 17.30h a 20.30h, Diumenge d’11h a 14h

L’exposició és una selecció internacional i intergeneracional de treballs de gran riquesa plàstica i conceptual, que il·lustren el joc i l’exploració del llarg i productiu recorregut a través de les múltiples vessants que presenta l’atzar. Roberto Huarcaya s’emporta grans full de paper fotosensible a la selva amazònica i deixa que la claror de la lluna o els llamps impressionin l’ombra d’arbres i matolls. Joachim Schmid treballa amb les fotos llençades a les escombraries i recuperades tot passejant per diferents ciutats. Philip Schüette aprofita la massificació d’imatges disponibles a Internet per visualitzar la idea de serendipitat: aquella concomitància de circumstàncies de probabilitat remotíssima però que finalment acaba passant. Juana Gost treballa amb l’aleatorietat dels algoritmes de recerca de imatges de Google. Sylvie Bussières, artista resident a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers, deixa que una grafia automàtica i espontània repliqui els grafismes inesperats de la natura. Blanca Viñas manipula les tripes del dispositiu fotogràfic per tal de trencar l’ortodòxia òptica i mecànica de la càmera. Andreas Müller-Pohle explora una fotografia gestual, captant instantànies sense mirar pel visor. Christian Allen penja del coll de la seva gateta Nancy Bean una càmera automàtica amb un disparador programat a captar imatges a mesura que recorre l’interior de la casa i el barri més proper. Luis Gordillo realitza un mural amb una pila de fotos que es van mullar durant una forta tempesta, de la mateixa manera que Francele Cocco transforma el desastre imprevist en oportunitat. Miguel Angel Tornero barreja diversos arxius d’imatge i fa que una aplicació els fongui generant monstruositats inesperades. La selecció de creadors es completa amb Blanca Casas Brullet, que experimenta amb l’enfosquiment dels papers fotogràfics exposats a la llum. Pierre Cordier i Nino Migliori juguen amb reaccions fotoquímiques inesperades. Lluís Estopiñan, en fi, aprofita els accidents en utilitzar tècniques fotogràfiques artesanals.

Roberto Huarcaya (1959), Blanca Casas Brullet (1973), Pierre Cordier (1933), Nino Migliori (1926), Miguel Angel Tornero (1978), Francele Cocco (1984), Nancy Bean (2011), Luis Gordillo (1934), Blanca Viñas (1987), Andreas Müller-Pohle (1951), Sylvie Bussières (1964), Juana Gost (1987), Philip Schüette, Lluís Estopiñan (1970).

EXPOSICIÓ COMISSARIADA PER JOAN FONTCUBERTA

ACTIVITATS

17 d’octubre a les 12.30h – Visita guiada amb el comissari Joan Fontcuberta 
(inscripció prèvia)

16 d’octubre de 18 a 21 h i 17 d’octubre de 10 a 14h – Workshop professional de Israel Ariño i Clara Gassull. Més info AQUI

20 d’octubre a les 19 h – Museu de Granollers – Taula rodona: Sense Control Atzar i creació fotografica. Participants: Blanca Viñas, Blanca Casas i Joan Fontcuberta. (inscripció prèvia)

sylvie bussières