Panoràmic és el festival que explora la relació entre el cinema, la fotografia i les noves formes d’imatges, i promou i incentiva la recerca de nous llenguatges i narratives audiovisuals.

Neix amb vocació de fer pedagogia crítica de la imatge adreçada a uns públics cada cop més immersos en entorns visuals i per tant amb una voluntat de servei.

Panoràmic proposa un espai de coneixement i reflexió entre la imatge fixa i la imatge en moviment. I ho fa desplegant tots els àmbits on la imatge se’ns fa present, és a dir, a través de projeccions de llargmetratges i curtmetratges, vídeo, videoinstal·lacions, videojocs, mappings, exposicions, tallers, conferències, workshops, TV, instal·lacions, arxius, bibliografia, fotollibres o projectes interactius entre d’altres.

Des de la primera edició s’han desenvolupat idees i conceptes com el de “foto-fixa” amb Film Still (2017), la revolta amb 68 The Whole world is watching (2018), l’espai amb l’Última Thule la conquesta de l’espai (2019), les transicions de la intimitat amb Extimitat. Públic – Privat – Secret (2020) i Incertesa-Atzar-Predicció (2021)

Panoràmic es consolida com un festival de referència per a la cultura que es mostra a través de les arts visuals expandides en múltiples formes i processos creatius. Així doncs, des de l’educació i la formació, des de la reflexió i el diàleg, des de la transversalitat i la hibridació, des de la creativitat i l’aprenentatge, des des del compromís amb la cultura contemporània i plural, Panoràmic vol esdevenir un referent a les ciutats i al país.

El festival Panoràmic està dirigit per Joan Fontcuberta, Laia Casanova i Albert Gusi, i compta amb un equip assessor format per Andrés Hispano, Mercè Alsina i Fèlix Pérez-Hita.

Al llarg de les cinc edicions han passat pel Festival i s’ha mostrat l’obra d’artistes com Erwin Wurm, Weronika Gesicka, Israel Ariño, Clara Gassull, Julie Freeman, María Cañas, Carles Barba, Joachim Smichd, John Akomfrah, Dina Kelberman, Jonathan Brown, Albert Serra, Roberto Huarcaya, Clement Cheroux, Antoine d’Agata, Itziar Okariz, Isaki Lacuesta, Pere Portabella, José Luís Guerin, William Klein, Sophie Calle, Laia Abril, Martin Arnold, Jorge Furtado, Harun Farocki, David Lynch, Sylvie Bussieres, Eugènia Balcells, Chris Marker, Pilar Rosado, Marcelo Brodsky, Simon Menner, Mireia Sallarès, Kurt Caviezel, Verónica Fieiras, Cabosanroque, Jordi Borràs, Ventura Pons, Cristina Núñez, Lurdes Basolí, Daniel G. Andujar, Manel Armengol, Alicia Kopf, Silvia Isach i Roger Subirana, Marcel•lí Antúnez, Frederic Amat, Cristina De Middel i Martin Parr per citar-ne alguns.

Edicions anteriors

Equip Panoràmic

Joan Fontcuberta

Equip directiu

Laia Casanova

Equip directiu

Albert Gusi

Equip directiu

Andrés Hispano

Equip assessor

Mercè Alsina

Equip assessor

Fèlix Pérez-Hita

Equip assessor

Anna Maimir

Equip educatiu

Joan Gener

Equip educatiu

Esteban Botero

Equip educatiu

Ivan Ferreres

Equip tècnic

David Molero

Equip tècnic

Tere Vallbona

Premsa

Lluís Torres

Disseny

Laia Carrillo

Disseny

Eudald Van der Pla

Comunicació

Bego Masdefiol

Comunicació

Marc Pi

Informàtica

Maxime Bardeau

Muntatge

Col·laboradors

ORGANITZA

PROMOU

AMB EL SUPORT DE

MITJANS COL·LABORADORS

CENTRES COL·LABORADORS

FESTIVALS COL·LABORADORS

EMPRESES COL·LABORADORES

PARTNER TÈCNIC