Núria López Torres

NÚRIA LÓPEZ TORRES

Participa al  OPEN PANORÀMIC 2020 amb el projecte Muxes.

Va estudiar en l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i posteriorment va realitzar un màster en fotografia documental a l’Escola de Gràfica IDEP Barcelona i una especialització en retrat.
Se centra en temes de dret humans relacionats amb el món de la dona, les identitats, i les violències. Aborda temes d’antropologia social, convertint algunes de les seves obres en assajos fotogràfics.
Combina el desenvolupament dels seus projectes personals amb la col·laboració com a fotògrafa freelance en diferents publicacions i la docència en centres especialitzats de fotografia. Les seves obres han estat publicades en El País Setmanal, Interviú, Marie Claire, Jo Dóna, El Periódico, Zazpika, XL Setmanal, La Vanguradia, Dona Avui, Esquire Latin America, GQ, Internazionale, GEO, The Caravan, Le Monde, CNN, The Sunday Business Post, NewsWeek Japan, Terra Mater, The Guardian, Al-Jazeera, The Washington Post entre altres.
Núria és autora del llibre “Sexe i Revolució a Cuba”.
Exposicions: Museu d’Amèrica a Madrid, Festival de Fotografia de Londres, WhiteBox Gallery Kuala Lumpur a Malàisia, Valid Photo Gallery – Barcelona, Hardcore Art Gellery a Miami, Centre Cultural d’Espanya a Lima (el Perú), Centre de Cooperació Espanyola – Guatemala, Centre Cultural d’Espanya (Paraguai), Centre Cultural Rojas – Buenos Aires (l’Argentina), Museu de Belles arts de Castelló de la Plana (Espanya). Museu MAC Ibirapuera – Sao Paulo (el Brasil).
Cercle de Belles arts de Madrid (Espanya), Espai Fotogràfic (Barcelona) Català Roca (Barcelona), Ciutat de Beziers (França), Fundació Josep Comaposada (Barcelona) Festival Docfield de Barcelona.
La seva obra es troba en la Col·lecció del Museu d’Amèrica, Col·lecció Visible d’Art Contemporani, la Fundació Isonomía de la Universitat Jaume I de Castelló, i en diferents col·leccions privades.

Núria està representada per la galeria d’art ArtSpace a Mèxic.

nurialopeztorres.com