Alfons Rodríguez

La Porxada Doc

  Alfons Rodríguez (Barcelona, 1968)

  És fotògraf i videògraf documental. La seva obra fotogràfica s’ha exposat en nombroses ocasions en diferents països d’Europa, Amèrica i Àfrica. Ha publicat centenars de reportatges durant els més de vint anys de trajectòria professional desenvolupada, fins a la data, en cent països dels sis continents.

  Les seves imatges s’han publicat en mitjans com National Geographic, La Repubblica, The New York Times Lens, El País, Geo, The Courier, Vogue, La Vanguardia, Gatopardo, The Moments Count Journal o Black Star News, entre d’altres.

  És autor de diversos llibres, entre els quals destacaríem Between Gazes, El Tercer Jinete, un mundo hambriento i RASD. El estado de los saharauis. Ha col·laborat amb organismes i agències internacionals com Nacions Unides, Oxfam, Metges sense Fronteres o Acció contra la Fam.

  Ha estat guardonat amb diferents premis nacionals i internacionals, com el Premi Godó de Fotoperiodisme. La seva última pel·lícula documental-llargmetratge, codirigida amb José Bautista, The Sleeping Land, s’estrenarà el desembre de 2017 i un dels seus curts, La última Yagán, serà projectat al Festival Panoramic 2017.

  Web

  La última Yagán

  La última Yagán és un intent de preservar la memòria dels que ens van precedir. D’aquells que eren una unitat amb la natura. D’aquells que creien en els boscos, els mars, les muntanyes i en la resta dels animals com el que eren, un tot que neix, evoluciona i desapareix en una espiral sense principi ni fi. És també una reflexió sobre el que l’ésser humà s’ha fet a ell mateix: destruir-se cegat per la seva pròpia ignorància.

  Pel·lícula HD, 10′

  Un documental d’Alfons Rodríguez
  Muntatge i disseny sonor: José Bautista
  BSO: José Bautista
  Entrevistes: Joaquim M. Pujals

  La Porxada Doc és una jornada de projeccions de caràcter documental, així com un espai de trobada i d’intercanvi entre els creadors audiovisuals i el públic.

   

  Dia: divendres 24 de novembre de 2017

  Horari: d’11 a 13 h i de 17 a 18.30 h

  Lloc: Sala Nau B1

   

  Entrada gratuïta