LT-ALBERTO VALVERDE

Artista La Tèrmica LAB

  Alberto Valverde (Madrid, 1967)

  Viu i treballa a Gijón. És artista i tecnòleg, amb una àmplia experiència en el disseny de sistemes, creació d’entorns interactius, espectacles multimèdia, disseny web i robòtica. En la seva obra investiga el caos com a forma d’ordre, i proposa la creació de vectors aleatoris, alhora que posa especial interès en la relació entre l’humà i la màquina. La seva obra ha estat seleccionada en nombrosos certàmens i ha rebut diferents premis i distincions, com el recent Premi Vertigo Starts 2017. El 2016 va gaudir d’una residència artística Sliperiet, laboratori de recerca de la Universitat d’Umea, a Suècia. El mateix any va rebre la Beca Antón de Recerca Escultòrica, atorgada pel Museu Antón de Candás, i va ser nominat a l’STARTS Prize en el marc del prestigiós festival Ars Electronica de Linz (Àustria). El 2015 va rebre el Premi Next Things, una convocatòria conjunta de Laboral Centre d’Art a Gijón i Telefónica R+D a Barcelona. El 2011 rep un dels premis Temptacions, a la Fira d’Art Múltiple Estampa (Madrid), i el 2010, el primer premi a l’11a Mostra Internacional Gas Natural Fenosa, MACUF. Actualment, és docent al Màster en Art Contemporani. Creació i Recerca de la Universitat de Vigo.

  Web

  Textures sonores

  Existeix una ràtio de freqüències que no som capaços de processar perquè, quan escoltem al nostre voltant, el cervell selecciona únicament una part de la informació que rebem. L’altra part passa al subconscient o és rebutjada, i això provoca que estiguem limitats a la comprensió de les subtils variacions que succeeixen en les repeticions i als canvis del so al nostre al voltant, o en situacions comunes.
  Gràcies a un algorisme matemàtic, creat específicament per a aquest projecte, Alberto Valverde registra aquest ampli espectre de freqüències que el nostre cervell ignora, i que són processades a través d’un programari que crea una imatge gràfica del so en temps real i genera una atmosfera única al singular espai de La Tèrmica.

  Projecció

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16  a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16  a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)