LT-BEATRIZ RUIBAL

Artista La Tèrmica LAB

  Beatriz Ruibal (Madrid, 1967)

  És artista visual i cineasta. Ha mostrat el seu treball en un ampli nombre d’exposicions individuals i col·lectives d’àmbit nacional i internacional, entre les quals destaca la presentació del projecte Madre en el jardín botánico, dins la selecció oficial PHotoEspaña 2014; el llibre d’aquesta exposició ha estat finalista com el millor llibre de fotografia de l’any 2015, tant a Espanya (PHE) com a Grècia (APHF:15). Entre les seves obres de videoart, la sèrie Skyline Memory ha estat seleccionada i premiada en nombrosos festivals internacionals de cinema. Recentment, ha estat becària de la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma. El mes novembre inaugurarà una exposició al Centro Cultural Español de Miami. És, a més, fundadora, directora artística i editora de Varasek Edicions.

  Web

  Skyline Memory. Desvanecidos en el aire

  És un document visual que aborda els conceptes de ciutat, modernitat, urbanisme i memòria des d’una perspectiva poètica. Els gratacels, com a grans contenidors de records, com a símbol de poder de les ciutats.

  Skyline Memory porta com a subtítol una frase que deriva d’un dels assajos més influents del segle XX, Tot el que és sòlid s’esvaeix en l’aire, del filòsof Marshall Berman, creada a partir de les idees sobre modernisme i modernitat de Karl Marx, en què s’entén la cultura contemporània com un mite permanentment recreat.

  Per a aquest projecte, Beatriz Ruibal ha creat diverses peces audiovisuals basades en un travelling vertical d’un gratacels. El lent moviment de baix cap a dalt simbolitza l’equilibri de les estructures arquitectòniques, alhora que és subjacent, en cada un dels vídeos, una idea de dominació i poder intrínseca a gairebé totes les cultures.

  L’acurada composició visual creada per l’artista dialoga amb textos de diferents autors que reflecteixen experiències autobiogràfiques, fets reals o esdeveniments culturals i socials. D’altra banda, les composicions musicals interactuen amb el text i la imatge, i subratllen els aspectes estètics i sensorials de l’obra.

  Vídeo instal·lació HD 16:9, so (2014)

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16  a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16  a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)