0%

LT-BLANCA VIÑAS/ALBERT ALCOZ

Artista La Térmica LAB

  Blanca Viñas (Barcelona, 1987)

  És graduada en Enginyeria de l’Edificació per la Universitat Politècnica de Catalunya. Ha cursat gràfica publicitària a l’Escola Massana de Barcelona. Fruit del seu interès per l’arquitectura, la seva obra fotogràfica està molt centrada en entorns urbans. Actualment dissenya portades de discos, realitza fotografies promocionals per a grups de música i forma part del col·lectiu Anodina Zines. La seva obra ha estat exposada en diferents mostres individuals i col·lectives, i és una de les artistes representades per la Galeria Atelier. Actualment participa en el projecte fotogràfic terra_lab.

  Web

  Albert Alcoz (Barcelona, 1979)

  És cineasta, escriptor, professor i programador de cinema experimental i videocreació. Doctor en Teoria, Anàlisi i Documentació Cinematogràfica per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Des del 2005 realitza pel·lícules en super-8, 16 mm i vídeo que s’han projectat en diversos festivals i exposicions nacionals i internacionals. Algunes de les seves peces formen part del catàleg d’HAMACA, l’arxiu Xcèntric o la web PLAT.TV. El seu primer llibre, Resonancias fílmicas. El sonido en el cine estructural (1960-1981), va ser publicat per l’editorial Shangrila Textos Aparte el maig del 2017.

  Web

  La nit inventada

  És un projecte artístic transversal i en procés que vincula la fotografia i el cinema sota paràmetres fotoquímics. La fotògrafa Blanca Viñas i el cineasta Albert Alcoz són dos artistes visuals que, a l’hora de reflexionar sobre aquestes dues disciplines registren escenaris exteriors de l’àmbit urbà i emfasitzen les propietats analògiques del mitjà. Revelar les consideracions matèriques dels suports triats —rodets de 35 mm, carret de super-8— és un dels punts de partida d’un conjunt de passejades pels escenaris de la infància i la joventut.

  La filmació en blanc i negre documenta una pràctica fotogràfica en color caracteritzada per la ruptura amb la noció d’objectivitat. L’ús de múltiples exposicions i altres tècniques experimentals demostra la voluntat lúdica d’unes imatges que, a través de la multiplicitat de punts de vista, suggereixen allò inefable de la memòria personal.

  Pel·lícula 8mm digitalitzada. Instal·lació

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16  a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16  a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)

  Entrada gratuïta