LT-DANIEL PITARCH

Artista La Tèrmica LAB

  Daniel Pitarch (Barcelona, 1980)

  És investigador independent, realitzador i músic. Com a investigador, s’ha especialitzat en les primeres dècades de la història del cinema, en les tecnologies i els espectacles de la imatge en moviment del segle XIX i en el cinema d’animació experimental. Ha co-comissariat l’exposició Llum! La llanterna màgica i la imatge digital al Museu del Cinema (Girona) i ha realitzat l’edició i l’estudi introductori del volum de textos de Walter Benjamin Escritos sobre cine per a l’editorial Abada.

  Com a realitzador, és autor de les peces d’animació experimental L’art de la fuga (2009, 2n Premi Festival Punto y Raya) i A la colonia penitenciaria (2011, amb Marcel Pié) i dels videoassaigs Rostro y código (2016) i Luz y calle (2017) per al programa Soy cámara del CCCB. Forma part del col·lectiu Estampa, que actualment està desenvolupant, entre d’altres, El mal alumne, un projecte de recerca i creació artística sobre visió artificial i xarxes neuronals seleccionat dins la convocatòria d’enguany de BCN Producció (La Capella-Ajuntament de Barcelona).

  Web

  I had been sedulous to take note of shadows

  És una peça que investiga l’estètica de les vistes estereoscòpiques del segle XIX mitjançant dos recursos simples: la successió continuada de les dues imatges de cada parell estereoscòpic (amb l’elecció d’un pla de profunditat) i la fosa encadenada entre diferents parells. Els lents encadenats sorgeixen de preguntar-se per l’efecte perceptiu de veure dues profunditats simultàniament i quin tipus de tercera imatge generen. Les paraules de Walt Whitman (1819-1892) no només són contemporànies a les vistes estereoscòpiques, sinó que hi comparteixen també un afany de veure el món i veure-ho tot. La música, creada específicament per a la peça, vol incidir en el vessant hipnòtic i tàctil dels parells estereoscòpics, que sorgeixen un rere l’altre com a visions d’un món perdut i present alhora.

  Vídeo HD, 9,35′ (2017)

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)

  Entrada gratuïta