0%

LT-GEMA POLANCO

Artista La Tèrmica LAB

  Gema Polanco (València, 1992)

  Es llicencia en Fotografia al London College of Communication el 2015 i l’any següent realitza un postgrau al Master PhotoEspaña i al Màster Arts Visual i Educació a la UB (Barcelona, 2017).

  La seva obra s’ha exposat en diferents festivals, com Circulation(s). Festival de la Jeune Photographie Européenne, a París, o al festival de videoart La Mosca (Conca). El seu treball ha estat premiat a Art Photo Barcelona, al Centre Cívic Pati Llimona i seleccionat al prestigiós certamen ING Unseen Talent Award 2017, a Amsterdam. D’altra banda, ha estat representant de PhotoEspaña a PhotoRumanía (2016). És la fundadora de NavajaAutomaticaPress, on autoedita llibres i altres artefactes culturals.

  Web

  El cuidado

  L’obra de Gema Polanco se centra en les relacions humanes més properes: inclou des de l’agonia fins a l’esgotament, passant per un sens fi de petits i inclassificables gestos que, sens dubte, caracteritzen els llaços de consanguinitat.

  A El cuidado, l’artista investiga, a partir d’una família de classe benestant, la situació opressiva a la qual algunes dones es veuen sotmeses per mantenir el seu estatus social.

  Per a Polanco, la dominació i el sistema de modelatge i vigilància són formes sofisticades de control que s’exerceixen en els diferents camps de la vida a partir de les coercions més subtils, les que vénen a través de l’espai en què es té cura de l’altre. En el vídeo es veu com, generació rere generació, les dones es pentinen els cabells. És un microdiscurs que va directe al subconscient. La peça que ens mostra l’artista valenciana a La Tèrmica, va sense àudio per posar èmfasi en l’hermetisme de la societat retratada.

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)

  Entrada gratuïta