0%

LT-JORGE ISLA

Artista La Tèrmica LAB

  Jorge Isla (Osca, 1992)

  És graduat en Comunicació Audiovisual i Màster de Producció Artística a la Universitat Politècnica de València. El 2016 inicia el doctorat sobre el fotollibre espanyol contemporani 2000-2015. Ha rebut les beques VEGAP 2015, Descubrimientos PHE 2016 o el V Encontro de Artistas Novos. La seva obra ha estat exposada de forma individual al CentroCentro Cibeles dins del projecte Lanzadora (Madrid, 2016), comissariat per Iñaki Domingo; a PHE-Kir Royal Gallery (Madrid, 2017), i a la XV Biennal de Fotografia de Còrdova i en diverses mostres col·lectives.

  Web

  Sputtering

  Sputtering, o pulverització catòdica, és el procés físic que provoca el parpelleig d’un llum fluorescent. Un efecte invisible per a l’ull humà a causa de la freqüència retinal, però explorable a través d’una càmera fotogràfica configurada amb els paràmetres adequats. Mitjançant la seqüència d’imatges, Jorge Isla busca mostrar la capacitat d’una càmera davant les limitacions de la vista i com la fotografia és capaç de percebre aquest parpelleig, o flickering, a diferència de l’ull humà, que és incapaç de fer-ho per la persistència retinal.

  A través de la fórmula de la freqüència (f = 1/T), sabent que els fluorescents funcionen amb una freqüència alterna de 50 Hz i treballant amb la velocitat d’obturació, es pot observar el parpelleig que aquestes lluminàries desprenen i com s’incrementa el flickering a mesura que avança la sèrie. Aquest procés envolta l’espectador en una atmosfera situada al límit de la representació i en la qual pot experimentar la seva pròpia capacitat cognitiva davant els resultats obtinguts a través de la càmera fotogràfica i desenvolupats formalment en una seqüència d’imatges.

  Monocanal, HD, 01:42”, en loop

  Exposició LA TÈRMICA LAB
  Inauguració: dijous 23 de novembre de 2017. A les 17 h
  Visites: dijous 23: de les 16 a les 20 h; divendres 24: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; dissabte 25: de les 11 h a les 14 h – de les 16 a les 20 h; diumenge 26: de les 11 h a les 14 h.
  A l’edifici de La Tèrmica, Roca Umbert (Granollers)

  Entrada gratuïta