Exposicions

Envíame la foto

Exposició de Gadea Burgaz

Comissariat per Laia Casanova, Alelí Midelman i Alessandra Monachesi

Projecte dintre del programa Panoràmic File

La Tèrmica – Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Granollers

Del 20 d’octubre al 27 de novembre 2022

Horaris
Dijous, divendres i dissabte de 17:30 h a 20 h
Diumenge d’11 h a 13 h

El projecte consisteix a ressaltar el viatge de les imatges a través de correspondències postals en una única adreça entre tres llocs. Fotografies de l’Arxiu es transformaran en composicions escultòriques al llarg del viatge des de Casa Planas a 3C i Roca Umbert. A Palma de Mallorca l’artista les escull, agrupa, pensa i envia diàriament diferents destinataris de Calce. Al mes següent, a Calce, aquestes postals físiques es barregen amb fotografies antigues familiars dels habitants juntament amb noves, digitals de paisatge de la zona. Les composicions viatgen amb l’artista a Granollers, on produirà un muntatge, lliure, indefinit, afegint-hi materials reutilitzats com un tros de marc o una camussa trobada.

Gadea Burgaz 

Madrid, 1992. Després d’estudiar Arquitectura i Belles Arts, treballa entre diverses disciplines. Dels tèxtils a l’escultura, de la filmació a la pintura, l’arquitectura, la construcció, de l’urbanisme al paisatge, el teatre, escrits sovint el dibuix, el moviment dels cossos i les imatges, el rostre. Relaciona les coses. Així es troba davant de temes bàsics, antics, que són també contemporanis. I el projecte sorgeix.

Graduada en Arquitectura el 2017 per la Universitat Politècnica de Madrid, finalitza els estudis amb un màster que habilita. Prèviament, un any a la Facultat de Belles Arts de Madrid i un altre a la Universitat de Tòquio, al laboratori de Kengo Kuma. Durant el 2019 construeix un pavelló amb un amic per al Festival Concèntric 05 de Logronyo, que s’instal·la amb una altra distribució al Goethe-Institut de Madrid i per a l’esdeveniment de la Nit Blanca d’Oviedo. El 2020 realitza la seva primera residència artística de sis mesos a WIELS, Museu d’Art Contemporani de Brussel·les.