Exposicions

Nutshell Studies of Unexplained Death

Exposició de Corinne Botz comissariada per Andrés Hispano

Cinema Edison, Granollers

Del 20 d’octubre al 27 de novembre 2022

Horaris

Divendres, dissabte i diumenge de 18:00 h a 21:00 h

Aquesta exposició de l’artista Corinne Botz és una exploració d’una col·lecció de divuit models d’escenes del crim en miniatura que van ser construïts a les dècades dels ’40 i ’50 per una criminòloga progressista anomenada Frances Glessner Lee (1878 – 1962).

Els models, que es basaven en homicidis, suïcidis i morts accidentals reals, es van crear per formar detectius i per avaluar les proves visuals. Aquest projecte de set anys d’investigació va culminar amb una exposició i un llibre: The Nutshell Studies of Unexplained Death (The Monacelli Press, 2004).

Aquestes maquetes construïdes per Glesner van servir per inspirar el cinema i les sèries policials d’avui dia.

Corinne Botz 

Corinne Botz és una artista visual i educadora amb seu a Nova York, la pràctica de la qual abasta la fotografia, l’escriptura i la realització de cinema.

Un enfocament sostingut en l’espai, el gènere i el cos, especialment relacionat amb les experiències de les dones, és fonamental en la seva pràctica.

Els seus llibres, que combinen fotografia i escriptura, inclouen The Nutshell Studies of Unexplained Death (Monacelli Press, 2004) i Haunted Houses (Random House/Monacelli Press, 2010).