Exposicions

Paisatges d’Ucraïna. El testimoni visual des de l’escola de fotografia de Kiiv

Exposició de Konstantin Sova i Igor Chervonenko.

Comissariada per Dmitry Sakharov, director de  Photo School de Kiiv i Albert Gusi, director de Grisart.

 

Refugi Antiaeri de la plaça Maluquer i Salvador, Granollers

Del 20 d’octubre al 27 de novembre 2022

Horaris

Dissabte, de 18 a 21 h

Diumenge matí, de 12 a 14 h

Just s’inicia la guerra a Ucraïna i des del Panoràmic vam creure convenient posar-nos en contacte amb l’única escola de fotografia de la capital ucraïnesa, la Photo School de Kiiv. Obligats a tancar per motius obvis, alumnes i docents es veieren a l’exili, refugiant-se o defensant amb les armes la ciutat i el país. Les imatges que us oferim en aquesta exposició són realitzades per aquests docents, que es troben a primera línia de foc i en fotografien la devastació i el dolor.

Per visitar aquesta exposició, cal fer reserva prèvia omplint el següent formulari

Dmitry Sakharov 

Nascut el 1967. Graduat amb honors de l’Escola d’Art Khmelnytsky. Va rebre una educació biològica superior a la Universitat Nacional Taras Shevchenko de Kíev. El coneixement biològic de lactivitat del cervell humà ajuda a explicar visualment els principis de la percepció dimatges. Es va graduar del curs de postgrau de l’Institut de Patologia Experimental, Oncologia, Radiobiologia que porta el número de R.E. Kavetsky de l’Acadèmia Nacional de Ciències d’Ucraïna. 15 anys va treballar com a director d’art a «059 media company» a Kíev. Treballa a l’Escola de Fotografia de Kíev des del 2010. A l’escola de fotografia, imparteix lliçons relacionades amb el processament i disseny de projectes fotogràfics, i les seves conferències també estan dedicades a la promoció de fotògrafs professionals al mercat de serveis fotogràfics. Curador del Premi Internacional de Fotografia “Golden Award”.

Igor Chervonenko 

Ha estat fent fotografia durant molt de temps, des dels dies de la pel·lícula anàloga. La seva experiència fotogràfica creativa avui puja a quilòmetres de filmacions i terabytes d’imatges digitals. Amb la càmera, va visitar més de quaranta països del món, fotografiant carrers, arquitectura, paisatges i persones. A més de la fotografia de viatges, un dels seus gèneres preferits és la fotografia de vida silvestre.

Les seves fotos de la vida silvestre es van fer a Kenya i Tanzània i es van publicar a National Geographic. Va realitzar una sèrie d’exposicions personals: al Museu Nacional de Ciències i Història Natural de l’Acadèmia Nacional de Ciències d’Ucraïna, al Planetari Republicà. 

Com a ambaixador de PENTAX RICOH, havia desenvolupat una sèrie de tècniques per fotografiar la vida silvestre en condicions naturals.

A més de la fotografia, us interessa la bioquímica. Més de 20 de les seves publicacions científiques en aquesta àrea estan disponibles a revistes científiques americanes i europees.

Konstantin Sova 

Fundador de l’Escola de Fotografia de Kyiv, ambaixador de Sony. Practicant reportatge i fotògraf d’estudi a Kyiv. Ensenya fotografia des de l’any 2000. Organitzador del premi internacional de fotografia “Golden Camera” i concursos de fotografia ucraïnesos “Black and White Mood”. Curador i organitzador d’exposicions col·lectives d’egressats d’escoles de fotografia: “On the Golden Roads of Georgia”, “Cuba: Back to the Past”, “Black and White Mood”, “Spring Amsterdam”, “On the Edge of Europe” . Líder i inspirador de viatges fotogràfics arreu del món amb exalumnes de l’escola.

A la seva feina, Konstantin presta especial atenció als temes socials. Es van presentar reportatges ben coneguts en una exposició fotogràfica sobre els miners de Donbass – “Retrats de carbó” 2011; exposició fotogràfica – “Crimea. War without shots”, projecte fotogràfic – “Maidan. Chronology in faces” i “Maidan. Warriors of Light”, projecte fotogràfic – “Ukraine is not rooted” 2014.

Actualment és un fotògraf militar al front est de la Guerra d’Ucraïna.