VISIONATS A LA CAPELLA, BARCELONA | 28.10.2022

Comissari

Pascal Bois

Pascal Bois es va llicenciar a l’ENSP el 1987. Va participar en el projecte de l’OFAG sobre el tema “la Vie Moderne” i va obtenir una beca del Ministeri de Cultura: “Entrez les artistes à l’école”. Es va traslladar a París i va realitzar gravats per a l’agència Magnum i per a Sebastião Salgado.

Va ser assistent de Raymond Depardon i Guy Peellaert en diversos frescos fotogràfics. És professor de fotografia a l’École des Métiers de l’image (Gobelins) ia l’École des Beaux-Arts de l’île de la Réunion. Va dur a terme diverses missions fotogràfiques a presons i institucions psiquiàtriques, així com a zones urbanes perifèriques.

De tornada a Arles el 1994, treballa des de fa quinze anys principalment amb el format panoràmic a les sèries “fiction de rue” i “paysage et patrimoine” en el marc d’encàrrecs: Lille, Capital Europea de la Cultura (2004), els Ports d’Àfrica (Rencontres d’Arles, 2004), L’Havana (2005), Parc Nacional dels Pirineus (2007). El seu interès pel patrimoni es reflecteix al llibre Les Hôtels Particuliers d’Arles (ed. Picard, 2019), L’instant même (ed. Bizalion).
Actualment, Pascal Bois és membre del Pôle Culture et Patrimoines. És formador a l’ENSP d’Arles i comissari d’exposicions dels projectes presentats durant l’Off des Rencontres d’Arles amb l’associació Regards & Mémoires.

Continua el seu treball personal i les fotografies que ha fet es presenten com a part de la sèrie: “Instantanès”.

visionat

Mireille Loup

Nascuda a Suïssa, viu i treballa a Arles, França.
El seu treball ha estat exposat a galeries de França i de l’estranger des de 1991, i els seus llibres van començar a ser publicats el 1999 per Filigranes Editions, Où sont les enfants? i Imatges Plurielles. Les galeries següents, enumerades en ordre cronològic i no exhaustiu, han acompanyat el seu enfocament artístic, Chez Valentin (París), Les Filles du Calvaire (París), Magda Danysz (París-Xangai), Rutger Brandt (Amsterdam), Dear Gallery (Port) ), Galeria Pobeda (Moscou).
Fotògrafa, directora audiovisual, autora de contes i novel·les, dissenyadora d’instal·lacions de sistemes visuals i sonors, escenografies i textos fotogràfics, ficcions d’Internet, aplicacions per a iPad, realitat virtual 3D, l’art de Mireille Loup aborda formes discursives i estètiques que estableixen una comunicació transversal. La seva obra s’exhibeix a centres d’art, museus i festivals com Les Rencontres d’Arles 2005 i 2012, Museu d’Art Contemporânea de la Universitat de São Paulo (Brasil), Musée Malraux (França), Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain de la Ville de Liège (Bèlgica), el Centre National des Arts du Canada a Ottawa, etc. És present a moltes col·leccions públiques i privades, inclòs el Fons National d’Art Contemporain a França (FNAC) i el Museu Metropolità d’Art a la ciutat de Nova York.
Graduada a l’Escola Nacional de Fotografia (Arles, França) el 1994, després d’estudiar a l’ERG – Institut Saint Luc de Brussel·les, ia l’Ecole des Beaux-Arts de Caen, Mireille Loup ensenya Expressió Artística i Producció Audiovisual a la Universitat d’Arles Provence, llicenciatura al departament de Professions Multimèdia i Internet. També ensenya Història de la Fotografia, Cultura de les Arts Visuals i Producció Audiovisual al BTS Photography d’Istres. Contribueix a cursos artístics específics a l’Ecole des Nouvelles Images (ENSI) a Avignon, a la llicenciatura en fotografia i imatges Bloo a Lió i imparteix tallers a diverses Escoles Superiors d’Art.
Sensible als temes de la infantesa i les situacions de discapacitat, realitza regularment tallers artístics amb nens, adolescents i adults als programes ULIS i TEDO, també en aliança amb l’Escola Nacional de Fotografia.

visionat

Romain Boutillier

Nascut el 1974, viu a Arles i treballa a tot arreu.

Ha experimentat en diversos cercles de les arts visuals fins a arribar a la fotografia.

Des del 2003, ha col·laborat amb la premsa i la publicació d’encàrrecs de retrats, informes turístics o socials. També desenvolupa treballs personals que s’exhibeixen regularment i dirigeix tallers per als Rencontres Internationales de la Photographie a Arles.
La seva pràctica de diverses arts visuals nodreix la seva mirada de referències múltiples, la narració de les seves obres passa per una forma d’experiència estètica singular per a cada subjecte.
Durant diversos anys, durant els seus viatges, ha explorat la fotografia de carrer per extreure una escriptura cinematogràfica que coqueteja amb la ficció.

visionat

Pascal Bois