Time on quaaludes and red wine

A càrrec d’Anna Galí

“Després de la mort del meu fill el 2017, als 18 anys, a causa d’una sobredosi, i gràcies a aquesta nova herència que deixem, la digital, descobreixo en els seus dispositius i les seves xarxes socials una part d’ell que s’amagava sota la seva aparença de normalitat excepcional: una persona turmentada que va buscar en el consum de drogues una via d’escapament a la seva incomoditat al món, i que va compartir aquesta part més íntima i secreta a través de xarxes socials i internet.

Per a la seva generació les imatges s’han convertit en un acte comunicatiu que s’insereix en l’univers “paral·lel” d’internet i les xarxes socials, on aboquen la seva història vital, anhels i preocupacions. ToQaRW aborda, mitjançant diferents fonts I llenguatges (arxiu familiar, apropiació d’imatges I textos, documents personals, imatges de creació pròpia…) temes com la dualitat entre la identitat que mostrem als nostres éssers més propers i la que mostrem en el món virtual o digital, les relacions familiars, la formació de la personalitat en l’adolescència, les addiccions, la mort o el dol. ToQaRW és una part fonamental del meu procés de dol i reconciliació amb ell, però també una manera de donar-li veu i deixar que ell mateix ens expliqui una història en què, en molts aspectes, es poden veure reflectits els joves de la seva generació.”

Fitxa tècnica

Espai
20-22 metres de paret, tant en forma lineal com en diverses parets amb una alçada mínima 250cm. Algunes mides de les peces més grans es poden readaptar segons l’espai. Per la mostra dels objectes es necessari pedestals o vitrines tancades.

Proposta educativa

La proposta educativa esta adreçada a ESO, Batxillerats i altres entorns educatius i la dinamitza l’Eixida.

Pren la forma d’un “Dispositiu Pedagògic” que:

  • Ofereix un itinerari educatiu amb diversos moments (descoberta i estimulació, acció creativa, visita-conversa i tancament i valoració) que suposen una experiència d’interacció amb les exposicions.

  • Parteix de les potencialitats de l’art com a motor de l’aprenentatge i de les capacitats expressives de les persones.

  • És flexible i adaptable a les necessitats de cada context i als interessos de cada grup.

  • Combina sessions virtuals i presencials i en es rep el suport i l’acompanyament de l’equip educatiu del Panoràmic.

 
Per a qualsevol dubte, no dubteu de posar-vos en contacte amb nosaltres: contacte@panoramicgranollers.cat

Programació

De 15 de Octubre al 8 de Novembre del 2020. Dents de Serra – Roca Umbert, Festival Panoràmic. Granollers.

Del 26 de març al 2 de maig de 2021.Centre Cultural el Casino. Manresa.

Del 7 de maig al 20 de juny 2021. Sala d’exposicions d’Els Costals, Festival NYS Polígon Arts. Castellbisbal.

Anna Galí

Anna Galí (Girona, 1968) s’acosta a la fotografia durant la infantesa a través del quarto fosc instal·lat pels germans al garaig de la casa familiar i la utilitza de manera autodidacta com a mitjà de documentació i expressió des de l’adolescència. Més tard reallitza diversos cursos i tallers relacionats amb la creació de projectes. Amb formació acadèmica en Matemàtiques, en l’actualitat combina la docència amb la fotografia d’arquitectura i interiors i amb el desenvolupament de projectes personals.
Els seus interessos es mouen principalment en la relació entre fotografia i identitat/memòria en el context contemporani d’ús massiu d’internet i xarxes socials, l’estret vincle entre fotografia i text i la multiplicació dels seus potencials comunicatius quan s’uneixen, o la fotografia com a mitjà de transformació personal i, per tant, social.
Després de Ghosts of Comala, un petit treball d’interpretació visual del món de Juan Rulfo a “Pedro Páramo”, sorgit d’un encàrrec, Time On Quaaludes and Red Wine és el seu primer projecte nascut amb amb la intenció clara de ser-ho, i ha estat exposat i reconegut en festivals com VoiesOff Arles, Images Vevey Book Award o BlowUpPress Book Award.

annagali.cat