Exposicions

Toros, The Marking Of A Territory

Exposició de Maurizio Montagna

Grisart, Barcelona

Del 20 d’octubre al 27 de novembre 2022

Horaris
De dilluns a divendres de 9 h a 18.30 h.

La inconfusible silueta del toro d’Osborne està tan arrelada a la nostra ment que s’ha convertit en un objecte vernacle en fotografia: molt utilitzat en art i cinema, degut a la seva àmplia difusió, la poderosa imatge que evoca es podria considerar com una de les més potents de la darrera dècada. A les fotografies de Montagna, el gran Osborne signa un diàleg articulat i polèmic amb els voltants. Es converteixen en un mitjà per descriure el paisatge, obrint a diatriba amb l’entorn social i natural i revelant el paper de les imatges com interferència entre públic/i privat, poder/percepció, política i persones. Les imatges revelen els mecanismes per formar un significat discutible en el paisatge.

Maurizio Montagna investiga com el símbol del toro ha marcat profundament la cultura a tot Espanya i amb una metodologia eclèctica recol·lecta cartografies, fotografies, filmografies, gràfiques, etc que finalment desdibuixa el paisatge espanyol on la figura del toro i les seves banyes omnipresents, amenacen ominosament aquest mateix paisatge.

Maurizio Montagna 

Maurizio Montagna es dedica a la fotografia des de fa 20 anys. El seu treball, que ha estat creat amb càmeres de visió, aborda temes relacionats amb el paisatge urbà, l’arquitectura i els estudis sobre la varietat de formes d’expressió que ofereix la fotografia. Al crear projectes articulats que connecten el llenguatge amb la representació, el treball de Montagna desafía el potencial documental de la fotografia.