RAT.SYSTEMS
JULIE FREEMAN

MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE GRANOLLERS
14 D’OCTUBRE – 28 DE NOVEMBRE 2021

Els models predictius utilitzen dades i patrons. Julie Freeman utilitza aquesta informació per a especular sobre el futur i, al mateix temps, qüestionar l’ús que en fem, tant de les dades com de la tecnologia, per a traduir la naturalesa i interactuar-hi. 

El projecte RAT.systems el va iniciar l’any 2016 en col·laboració amb el biòleg Dr. Chris Faulkes.  El seguiment a temps real de la colònia de farumfers permet comprendre millor el comportament d’aquesta espècie i obtenir-ne dades. N’extreu imatges, sons, animacions i escultures cinètiques. Les visualitzacions mostren la localització de cada talp al seu cau i els moviments que fa, és a dir, la seva vida social. Cada animal porta un microxip integrat passiu implantat sota la pell, i els sensors que hi ha al voltant de les galeries els detecten quan passen per cada lloc, de manera que es poden calcular dades com la velocitat o la interacció i crear animacions en viu.

RAT.systems és un projecte de la Queen Mary University of London i de l’Arts Council England.

 

EXPOSICIÓ COMISSARIADA PER MERCÈ ALSINA

ACTIVITAS

23 d’octubre – Sortida familiar al Parc Natural del Montnegre organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers. (Més informació i inscripcions a www.mcng.cat).

7 de novembre a les 12h – Visita guiada amb la comissaria Mercè Alsina (inscripció prèvia)

10 de novembre a les 19.30h – Conferència Julie Freeman i  Toni Arrizabalaga, director del museu de Ciències Naturals de Granollers
(inscripció prèvia)