WERONIKA GĘSICKA

És una artista visual polonesa nascuda l’any 1984 a Włocławek, Polònia. La fotografia és l’eix central de l’art de Gęsicka i també crea objectes i artefactes. Els seus projectes aborden temes relacionats amb la memòria, els seus mecanismes i les teories científiques i pseudocientífiques relacionades. Sovint treballa amb material d’arxiu, també amb imatges trobades accidentalment a Internet, a les biblioteques i a la premsa.

Es va llicenciar a la Facultat d’Arts Gràfiques de l’Acadèmia de Belles Arts i va completar els seus estudis a l’Akademia Fotografii de Varsòvia.

Ha guanyat el premi Paszport Polityki en la categoria d’Arts Visuals (2019), el premi EMOP Arendt (2019), el Foam Talent (2017), el premi Spotlight (2017) del Belfast Photo Festival i el premi de LensCulture Emerging Talent Awards (2016). Ha estat finalista del premi HSBC pour la Photographie (2017), del premi Levallois (2016) i de la secció Showoff del Cracow Photomonth Festival (2016). Les seves obres han aparegut a The Guardian, The New York Times, Internazionale, Spiegel Online, El Món i moltes altres revistes.

Les obres de Weronika Gęsicka s’han exposat arreu del món, a llocs com el Museu Dom de Viena (Àustria), La Chambre d’Estrasburg (França), Kyotogpahie de Kyoto (Japó), l’Institut Polonès de Düsseldorf (Alemanya), el Centre d’Art Contemporani del Castell de Ujazdowski de Varsòvia (Polònia) i el Red Hook Labs de Nova York (Estats Units). També a Beaconsfield Gallery Vauxhall (Londres, Regne Unit), Frankfurter Kunstverein (Frankfurt, Alemanya), Calvert 22 Foundation (Londres, Regne Unit), Foam Fotografiemuseum (Amsterdam, Països Baixos), Contemporary Museum (Wrocław, Polònia), Festival Circulations, The Cent Quatre (París, França) i Photomonth Festival (Cracòvia, Polònia).

Les obres de Gęsicka es troben en prestigioses col·leccions com el Dom Museum Wien (Viena, Àustria), la Col·lecció Arendt (Luxemburg), el Museu MuFo de Fotografia (Cracòvia, Polònia) i la Fundació de Fotografia Deutsche Börse ( Alemanya).

Captura de pantalla 2021-07-12 a las 14.14.57 copia